Maki-e Dragon and Phoenix

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257675./maki-e-dragon-and-phoenixhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257675./maki-e-dragon-and-phoenixnl_NLMaki-e Dragon & PhoenixtrueMaki-e Dragon and Phoenixexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Dragon and Phoenix

De draak en de feniks zijn de belangrijkste figuren uit de Chinese mythologie, waarrond talloze legendes en verhalen bestaan. De Chinese draak is goed van inborst en onschuldig in tegenstelling tot zijn Westerse tegenhanger. Als magisch dier kan hij van grootte veranderen: hij kan de hele ruimte invullen of zo klein als een muis worden.

De eerste verschijning van de feniks, symbool van vrede en voorspoed, gaat terug naar 2600 voor Christus. De legende wil dat dit dier verborgen blijft en slechts naar buiten komt wanneer het verstand zegeviert. Op die manier staat de feniks symbool voor een vreedzame heerschappij met een succesvolle keizer aan het hoofd.

Vroeger was het het recht van de keizer om de draak te dragen, waar de feniks diende als hoofdmotief voor de kleren van de keizerinnen van China. Deze legendes leven nog steeds in het huidige China. Ook al heeft het Chinese ras zich in de loop van de geschiedenis verdeelt over de hele wereld, deze mythische en machtige symbolen bestaan nog voort en vormen het bindweefsel tussen de afstammelingen.

Maki-e is een traditionele Japanse techniek bij het vervaardigen van lakwerk die werd toegepast om de draak en de feniks te illustreren. Bij Maki-e worden de patronen aangebracht in lak met een speciaal penseel. Daarna wordt bladgoud, goud- en zilverpoeder over het ontwerp gestrooid. Dit minutieus en tijdrovend proces wordt vele malen herhaald om diepgang te geven aan de ontwerpen.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. “De Draak en de Feniks” vulpennen zijn meesterstukken met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “De Draak en de Feniks” kwam uit in het jaar 2005. Slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld en deze zijn nu uitverkocht bij Pelikan.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.