Souverän® Stresemann

Souverän M805 Stresemann

 Souverän M805 Stresemann
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Souverän® Stresemann®

De Minister van Buitenlandse zaken van de Weimar Republik, Gustav Stresemann (1878 - 1929), kreeg in 1926 samen met Aristide Briand de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn verzoeningswerk tussen de naties na WO I. Naast zijn indrukwekkende politieke carrière, werd Stresemann ook bekend voor het ontwerp van een nieuw type maatpak dat formeel genoeg was om te dragen naar officiële bijeenkomsten, maar tevens comfortabel zat tijdens het werk op zijn kantoor. Stresemann droeg graag pakken met dunne streepjes en zo werd de legende geboren... plots werden de gestreepte vulpennen van Pelikan - die op dat moment wereldwijd hun eerste successen kenden - „Stresemann“ genoemd in de volksmond.

Zowel het maatpak als de vulpen dragen ook vandaag nog deze naam. Om de legende te eren, heeft Pelikan de nieuwste aanwinst aan de standaard collectie, in gestreept antraciet, „Stresemann“ genaamd.

Het penlichaam met zijn eenvoudige, antracieten strepen is vervaardigd uit cellulose-acetaat volgens het traditionele en zeer arbeidsintensieve procédé. Voor de zwarte elementen werd hoogwaardig kunsthars gebruikt. De clip en ringen zijn met Palladium veredeld en de gouden penpunt is gerhodineerd om een zilveren uitstraling te bekomen. Elk schrijfinstrument wordt handmatig samengesteld en gecontroleerd volgens de strengste normen. Deze elegante reeks is beschikbaar in maat 405 als vulpen, balpen of roller.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.