Calculation of Times

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257774./calculation-of-timeshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257774./calculation-of-timesnl_NLCalculation of TimestrueCalculation of Timesexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Calculation of Times

Bij het indelen en meten van de tijd heeft de mens zich altijd gebaseerd op de observatie van de natuur. Astronomische gebeurtenissen zoals de beweging van de zon en de verschillende fases van de maan zijn immers duidelijk te identificeren gezien hun periodiciteit.

Zo schiepen onze voorouders de rekeneenheden jaar, maand, dag en uur. Het jaar met zijn verschillende seizoenen wordt berekend volgens de omwenteling van de aarde rond de zon. De maand komt overeen met de beweging van de maan rond de aarde en de verschillende fases van de maan. De dag komt voort uit de asomwenteling van de aarde en de opeenvolgende afwisseling van dag en nacht. In de loop van de geschiedenis gebruikte men de zon om de dag verder op te delen in uren en minuten.

In vroegere tijden was kennis van het hemeluitspansel noodzakelijk voor het overleven van mensen in landbouwgebieden. Later zorgde het tijdsbesef dat mensen exact konden bepalen tot welke generatie ze behoorden of hoe oud ze waren. Tegenwoordig is de tijdsindeling essentieel in het alledaagse leven . Het helpt ons ons leven te structureren. Begrip van het concept tijd is noodzakelijk voor het plannen van de toekomst.

Met haar editie "Calculation of Times" gedenkt Pelikan deze belangrijke prestatie in de geschiedenis van de mensheid. Dankzij de tijdloze elegantie en uitstekende functionaliteit is deze Pelikan vulpen het hele jaar door een exclusieve en betrouwbare compagnon.

Op basis van de omwenteling van de maan om de aarde deelde de mens het jaar op in twaalf maanden. Afhankelijk van de positie van de maan en de zon ten opzichte van elkaar, zien we verschillende delen van de maan oplichten. De vier maanfases, nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier zijn op de dop van de vulpen gegraveerd.

In de oudheid gebruikte de Babyloniërs en Grieken zonnewijzers. De schaduw afkomstig van een verticaal geplaatste stift viel op een klok, die zo vrij accuraat de tijd weergaf.

Vroeg ontwikkelde culturen stelden de jaarcyclus graag voor door middel van afbeeldingen. Elke maand wordt voorgesteld door een seizoensgebonden activiteit of gebeurtenis. Op de Pelikan vulpen word zo’n cyclus uit de Middeleeuwen hernomen. Thema’s zoals zaaien, oogsten en het gebruik van natuurlijke producten typeren deze “beeldenkalenders”.

Tegenwoordig wordt in vele delen van de wereld de Gregoriaanse kalender gebruikt. Genaamd naar paus Greogorius XIII werd deze eind 16de eeuw ingevoerd wegens zijn accuraatheid de tijd aan te duiden.

Wie houdt van stijlvolle elegantie tijdens het schrijven, zal de kunstige 18 karaats gouden penpunt met de gebosseleerde zon zeker appreciëren. Op het penlichaam vind je verschillende kalenderthema’s uit het dagdagelijkse leven in de middeleeuwen. Deze werden waarheidsgetrouw en met oog voor detail ingewerkt in de zwart metalen schacht en daarna verguld.

Ter herinnering aan de christelijk tijdrekening, die ruim 760 jaar na de stichting van Rome met de geboorte van Christus begon, is de oplage van de Limited Edition " Calculation of Times" wereldwijd beperkt tot 760 vulpennen. In de sluitdop van het penlichaam is het serienummer gegraveerd wat deze vulpen tot een uniek stuk maakt.

De vulpen "Calculation of Times" werd gelanceerd in 2008 en is beperkt tot 760 stuks.

Meer details

Exclusieve verpakking

Een gedetailleerde penpunt die past bij het thema

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.