Maki-e Four-Leaf Clover

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257778./maki-e-four-leaf-cloverhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257778./maki-e-four-leaf-clovernl_NLMaki-e Four-Leaf ClovertrueMaki-e Four-Leaf Cloverexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Four-Leaf Clover

Het klavertje vier is één van de bekendste gelukbrengers. Volgens een oude Europese legende zal ieder die een klavertje vier vindt ook geluk vinden want, omwille van zijn zeldzaamheid, wordt het beschouwd als een zeer krachtige talisman. Zo gaat het verhaal dat Napoleon gered werd op het slagveld door zich te bukken om een klavertje vier te plukken en zo een kogel ontweek.

Elk blaadje van het klavertje vier heeft een specifieke betekenis: roem, rijkdom, trouwe liefde en blakende gezondheid, samen brengen ze geluk. Daarenboven staan de blaadjes ook voor hoop, geluk, liefde en gezondheid en voor de vier windstreken: oost, west, zuid en noord waarbij de beschermgeesten van richting verenigd worden in het centrale punt. De kans om een klavertje vijf te vinden is één op één miljoen, waarbij de blaadjes staan voor liefde, rijkdom, gezondheid, geluk en succes evenals voorspoed en fortuin. Pelikan’s Maki-e vulpen “klavertje vier” beeldt één klavertje vijf en zes klavertjes vier uit, samen met een heleboel gewone klavertjes. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van parelmoer en bladgoud om deze geluksbrenger levendig uit te beelden.

Maki-e is de kunst van het Japanse lakwerk, gekend om zijn schoonheid en vakmanschap. Het woord Maki-e betekent letterlijk “gesprenkelde tekening” omdat het ontwerp met gesprenkeld goud en zilverpoeder wordt gemaakt.

For the process, the rare Japanese lacquer Urushi is used in a multitude of layers which are polished many times. The design is drawn with colored lacquer onto the surface. It is then sprinkled with a multitude of lacquer-layers. This is called the Togidashi-Maki-e technique, and it was used for the Pelikan fountain pen model “Four Leaf Clover”. This fountain pen was made in the historical Japanese region Kaga, which is famous for traditional Japanese arts.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “Klavertje Vier” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “Klavertje Vier” kwam uit in het jaar 2011 en slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.