Moonlight

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257783./moonlighthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257783./moonlightnl_NLMoonlighttrueMoonlightexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Moonlight

Bij parelmoer inleg handwerk wordt het parelmoer van de schelp van de zeetor met behulp van een harde steen geplet tot een zeer dun oppervlak en ingewerkt of gelijmd op gelakte oppervlakten. Bij deze techniek worden enkel de stukjes schelp gebruikt die prachtig schitteren wanneer licht erop weerkaatst.

In 2005 lanceerde Pelikan wereldwijd een beperkte oplage van 200 sets vulpennen met parelmoer ingelegd, "Sunlight (Kyokko) & Moonlight (Gekko)" genaamd. Deze prestigieuze vulpen werd voorzien met motieven van zonnestralen (Kyokko) en maneschijn (Gekko). Deze „zonlicht en maneschijn“ set, gebaseerd op de M800, was wegens zijn grote populariteit zeer snel uitverkocht.

Nu, zes jaar later, lanceert Pelikan een nieuwe limited edition vulpen met parelmoer ingelegd, opnieuw in een beperkte oplage van 200 stuks wereldwijd. Deze nieuwe vulpen is gebaseerd op het model M1000 en heet "Moonlight (Gekko)".

Voor de “M1000 Moonlight” wordt de schelp van de Australische zeetor gebruikt. Enkel de mooiste blauwe stukjes schelp worden verwerkt tot kleine reepjes, die met de hand op de dop en penlichaam stuk voor stuk worden aangebracht. Vervolgens worden zwarte laklagen aangebracht en verschillende keren gepolijst. Daarna wordt een nieuwe laklaag met urethaan aangebracht en opnieuw gepolijst. De naam van de Maki-e artiest en het limited edition nummer worden op het penlichaam geschreven door middel van de Maki-e techniek en goudpoeder wordt op de pen gestrooid. Tenslotte, na het lakken en drogen, wordt het oppervlak opnieuw gepolijst tot hoogglans.

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.