M101N Jubilee Pen

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257785./gelimiteerde-editie-m101n-jubilee-penhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257785./gelimiteerde-editie-m101n-jubilee-pennl_NLM101N Jubilee PentrueM101N Jubilee Penexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Gelimiteerde Editie – M101N Jubilee Pen

De M101N Jubilee Pen herdenkt een indrukwekkend evenement: de 175ste verjaardag van de firma Pelikan

Op basis van de oorspronkelijke vorm van de 101N Lizard uit 1937, werd de Jubilee Pen met de grootst mogelijke aandacht voor detail en de opgebouwde know-how van eeuwen ervaring gecreëerd. Het is 100% made in Germany, net als alle schrijfinstrumenten van ons merk. De combinatie van de traditionele vorm met de nieuwste technologie zorgt voor een perfect schrijfplezier en vrij lopende inkt bij elke streep. Dit resultaat was alleen mogelijk dankzij ons rijke erfgoed.

DE NAAM

Laten we eerst even beginnen met het analyseren van de naam. Toen de eerste vulpen met zuigvulsysteem werd geïntroduceerd in 1929, werd het simpelweg de "Pelikan vulpen" genoemd.

Met de groeiende diversificatie werden modelnummers noodzakelijk. Het nummer 100 werd gekozen in 1930 voor alle modellen met gekleurde penlichamen. In 1935 werden de eerste vulpennen met het nummer 101 geproduceerd voor de exportmarkten. Ze had niet alleen een patroon of kleur op het penlichaam, maar ook een bijpassend patroon of kleur op de dop.

Twee jaar later werd er een groter model gelanceerd met de toevoeging "N" voor “nieuw”. De M voor de cijfers, werd er jaren later aan toegevoegd, om het zuigvulsysteem (M voor het Duitse woord Mechanik) te onderscheiden van het mechanisme met inktpatronen. Dus de naam op zich vertelt al een lang verhaal, waarbij elke letter en nummer een hoeksteen vormen in de geschiedenis van Pelikan.

DE GOUDEN PENPUNT

De18 karaat gouden penpunt is met de hand gemaakt in onze fabriek in de buurt van Hannover, Duitsland. Er zijn negentien verschillende stappen in het productieproces nodig totdat er een punt is perfect genoeg geacht wordt, om te worden gekozen voor onze meest prestigieuze modellen. Met geduld en know-how, wordt elke penpunt gecontroleerd door onze professionals die elk penpunt testen, tot we kunnen garanderen dat ze zacht en flexibel en precies goed zijn volgens de hoogste eisen van onze zeer deskundige klanten. De penpunt is volledig gerodeerd om een zilveren glans te krijgen, die overeen komt met de zilveren details.

DIAMANTEN

Als een zeer kostbare eigenschap, zijn de diamanten in het nest van de pelikaan, die kan gevonden worden in het gegraveerde logo aan de bovenkant van de dop.

De kwaliteit van diamanten wordt bepaald door de bekende "4C"-criteria: kleur, helderheid, knippen, en karaat (gewicht). De diamanten gekozen door Pelikan behoren allemaal tot het bovenste gedeelte van de schalen. Hun kleur is Top Wesselton en de helderheid is VS (kleine insluitsels). Als gevolg van het briljante slijpen, krijgen de diamanten hun speciale glans. De grotere diamant heeft een gewicht van 0,004 karaat, en de twee kleinere diamanten elk 0,003 karaat. Omringd door Sterling Silver, bieden ze een discreet accent dat ideaal past bij de bescheiden elegantie van deze vulpen.

STERLING SILVER

DE FIJNSTE STERLING ZILVER (925) werd gebruikt op het einde en aan de voorkant, evenals aan de typische koepel van de dop. Het geeft dit traditionele product een verrassend moderne look. De ringen van de dop zijn ook gemaakt van Sterling Zilver. Door een speciale laag op het oppervlak, blijft het zilver glanzend voor vele jaren.

HET PATROON

HET HAGEDIS PATROON wordt gevormd uit celluloseacetaat, een materiaal dat is gebaseerd op de grondstof katoen. Historisch gezien, werd celluloïde gebruikt voor het penlichaam en de dop. Maar dit materiaal is zeer brandbaar, dat is waarom we al tientallen jaren werken met een zeer betrouwbaar en sterk alternatief. Het vraagt verschillende productiestappen totdat het materiaal op de juiste wijze is gevormd en gepolijst. Elk stuk is uniek.

GELIMITEERD

DEZE VULPEN SERIE is beperkt tot 238 stuks, ter herdenking van het oprichtingsjaar 1838. Het nummer wordt individueel gegraveerd in het zilveren oppervlak van de dop, waardoor elke vulpen een uniek stuk is. Hetzelfde individueel nummer staat op de geschenkdoos die ook het hagedis patroon heeft en bevat een flesje van Edelstein saffierblauwe inkt.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.