Demonstrator M1005

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257807./demonstrator-m1005https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257807./demonstrator-m1005nl_NLDemonstrator M1005trueDemonstrator M1005exclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Special Edition Demonstrator M1005 – Hoe werkt het

Toen Pelikan in 1929 een patent nam op de zuigervulmechaniek, wist niemand dat deze techniek decennia later nog steeds in gebruik zou zijn . . . Hoewel het systeem verder ontwikkeld werd, blijft het basismechanisme vandaag de dag nog steeds hetzelfde en het demonstratiemodel, dat deze techniek uit de doeken doet, werd een wereldwijd succes. Mensen met een voorliefde voor techniek zijn gefascineerd om het mechanisme in actie te zien telkens ze hun vulpen navullen . . . en dus besloot Pelikan in 2011 deze Special Edition te lanceren, de Demonstrator in maat 1005.

De productie van de Demonstrator vulpen vormt een hele uitdaging voor de productie-eenheid: eens de vulpen is vervaardigd, is elk achtergebleven stofpartikeltje niet alleen zichtbaar, maar kan het ook niet meer verwijderd worden en daarom dient de productie te voldoen aan hoge eisen. Daar de binnenkant van de vulpen even smetloos dient te zijn als de buitenkant, worden alle technische onderdelen gepolijst zodat het vulsysteem de optische impressie niet belemmert. Daarenboven werd een koperen onderdeel in de vulpen voorzien van een venstertje, zodat de bewegingen van de zuiger beter zichtbaar zijn. Al deze aspecten samen zorgen voor een vulpen die geen gelijke heeft!

De M1005 is de grootste Pelikan vulpen en heeft een grotere capaciteit dan eender welke andere vulpen op de markt. De penpunt is vervaardigd uit 18-karaats goud, en daarna bedekt met rhodium om een zilveren uitstraling te bekomen. De clip en ringen zijn omhuld met Palladium.

De Demonstrator vulpen wordt aangeboden in een aantrekkelijke geschenkdoos met een transparant venster zodat de vulpen onmiddellijk zichtbaar is.

De liefde voor detail en de uiterst ingewikkelde productie in Duitsland werd gelauwerd in 2011, toen de M1005 Demonstrator van Pelikan de Franse ”Le Trophée du Stylographe" won.

 

Meer details

 

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.