Special Edition "Sahara"

Sahara vulpen M640

 Sahara vulpen M640
Productomschrijving
Feiten en cijfers

De woestijn vertelt haar verhaal

Zand, zover het oog reikt.Ieder korreltje in de Sahara vertelt geschiedenis.Verpulverde tijd, overblijfsel van bergmassieven, zeeën, rivieren en ijskappen.Met haar oppervlakte van negen miljoen vierkante kilometer is de Sahara de grootste droge woestijn op aarde, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Rode Zee.Ze ontstond drie miljard jaar geleden en werd in de loop der tijden minstens acht keer overstroomd.Zelfs nu nog liggen uitgedroogde rivierbeddingen in het landschap – teken dat hier ooit water moet hebben gestroomd. Overigens bestaat de Sahara voor slechts tien procent uit zandwoestijn, uitgestrekte gebieden zijn bedekt met rolsteen, zoutmoerassen, kiezelvlakten en bergketens, zoals het Hoggar- en het Tibesti-gebergte. Driekwart van het oppervlak is onbegroeid, de rest is steppe, waar planten en dieren zich aan de extreme omstandigheden hebben aangepast.Overdag is het droog en heersen temperaturen tot wel 55 graden Celsius. Oases, die een oppervlakte van ruim 200.000 vierkante kilometer beslaan, bieden aan ongeveer twee miljoen mensen levensruimte.

De Special Edition „Sahara“ is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Blikvanger is de metalen schacht met zandgolfjesstructuur. De filigreine elementen zijn fraai versierd met guilloches, verguld en meervoudig gelakt. Deze monden uit in de edelhars componenten van voorstuk en greep. De 18-karaats gouden penpunt met rhodium afwerking is meesterlijk gevormd, gepolijst en behoedzaam met de hand gegraveerd. Deze Special Edition is ook als balpen en rollerpen verkrijgbaar en het visitekaartje van een bedrijf, waarvan de naam sedert 1929 synoniem is voor hoogwaardige schrijfcultuur.

De zuigervulpen heeft een 18 karaats gouden penpunt met versieringen in rhodium vakkundig gevormd, gepolijst en gegraveerd. De balpen met draaimechanisme beschikt over een grote internationale vulling. De exclusieve roller schrijft comfortabel met de karakteristieken van een met inkt geschreven handschrift.

De „Sahara“ reeks werd gelanceerd in het jaar 2007 en de beschikbaarheid is beperkt.

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.