griffix®
Waskrijtstiften, potloden, inktpennen,
vulpennen en meer
Griffix – Systematisch leren schrijven

griffix®

Griffix® is het eerste holistische productconcept dat van in het begin consistente ondersteuning biedt in het proces van het leren schrijven. Voor de eerste keer ooit brengt Pelikan vier instrumenten om te leren schrijven samen om een coherent, chronologisch systeem te vormen.

Systematisch leren schrijven: Stap voor stap maakt het griffix® systeem kinderen duidelijk hoe ze hun pen correct moeten vasthouden. Ondersteun dit leerproces door schrijfinstrumenten van Pelikan te gebruiken.

Het griffix® systeem van Pelikan

Schrijven is een complexe motorische taak en leren schrijven is lastig en vereist inspanning. Samen met wetenschappers en leerkrachten heeft Pelikan een systeem om te leren schrijven voor kinderhanden ontwikkeld in vier stappen, om het te ondersteunen in het proces om te leren schrijven.
Het ergonomische design van de pen cultiveert de juiste pengrip voor een meer natuurlijke en ontspannen manier van schrijven in elk stadium van het leerproces, aangezien alle schrijfinstrumenten - van de waskrijtstift en de inktpen tot de vulpen - perfect aangepast zijn om bij de individuele voortgang van het kind te passen. Vanwege het gemeenschappelijke concept van de gripzone zal uw kind de manier waarop hij/zij de pen vasthoudt niet meer moeten veranderen. Het lachende gezichtje toont dat de pen op de juiste manier wordt vastgehouden. Het systeem om te leren schrijven is verkrijgbaar voor links- en rechtshandig schrijven.

De griffix® vulpen:

De griffix® vulpen van Pelikan is de laatste stap in het systeem om te leren schrijven. Bij het schrijven met een vulpen is het belangrijk om de juiste bewegingen te maken in een gecoördineerde en vloeiende manier. De penpunt zal gemakkelijk over het papier glijden en kinderen in staat stellen om het leerproces te voltooien met een schoon en net handschrift.

De griffix® vulpen heeft een stevige roestvrijstalen penpunt die zijn vorm behoudt zelfs wanneer hij wordt gebruikt door ongeoefende beginners in het schrijven met een vulpen. Om af en toe het inktniveau onder de aandacht te brengen, zijn de griffix® vulpenvullingen gedecoreerd met verschillende motieven. Ze zijn zichtbaar door het inktkijkvenster. De griffix® vulpen is verkrijgbaar in vier prachtige kleuren. De kinderen krijgen dus niet enkel een pen die goed schrijft, maar ook een met stijl.

griffix® waskrijtstift

Met de waskrijtstift, de eerste stap in het systeem om te leren schrijven, krijgt uw kind al in de kleuterschool te maken met de ideale pengrip.

griffix® Potloden

Door het potlood te gebruiken wordt het handschrift delicater en zal uw kind leren om minder druk uit te oefenen tijdens het schrijven.

griffix® inktpen

De griffix® inktpen, stap 3, is de ideale volgende stap om vloeiende schrijfbewegingen aan te leren.

griffix® vulpen

De griffix® vulpen, de vierde stap in het systeem om te leren schrijven, voltooit het proces door te helpen om net te leren schrijven.

griffix® Stylus

De uitbreiding op het griffix® leren-schrijven systeem voor capacitieve oppervlakken zoals tablets, touchscreens, notebooks of smartphones: Griffix® Stylus

Griffix® gom

De griffix® gom met zijn ergonomisch griffix® design is voorzien van een speciaal grijpgebied voor een ideale grip!

griffix® potloodslijper

De griffix® potloodslijper met zijn ergonomisch griffix® design is voorzien van een speciaal grijpgebied voor een ideale grip!

griffix® vullingen

De griffix® vullingen – potloodmines, waskrijtvullingen en inktpatronen speciaal voor griffix® producten.