1982-azi – Renașterea stiloului

1982-azi – Renașterea stiloului

Renașterea stiloului

În 1980 experiența scrisului cu stilou a căpătat din nou importanță. Nu neapărat pentru uz zilnic, dar stilourile s-au folosit pentru scrisori personale, semnături sau ca și simboluri de statut. Această schimbare se reflectă în modele particulare. Stilourile au devenit din ce în ce mai elaborate. Noi serii de producție au fost concepute. În consecință, un obiect de uz comun a devenit un obiect râvnit de colecționari.

În 1979 a fost elaborat modelul ”Signum”, conceput special pentru adulți. Dar abia în 1982, atunci când s-a lansat modelul "Souverän M 400“, care de fapt a reprezentat renașterea modelului 400, a putut Pelikan iarăși avea parte de succes. Din exterior stilourile erau identice. Numai sistemul de umplere și mecanismul era diferit.

Luând în considerare gustul monden, Pelikan a lansat mai multe modele cu design modern și cu sistem de umplere cu cartușe, pe lângă clasicul model Souveran cu mecanism cu piston.

Modelul Signum a fost urmat de modelele New Classics în 1992. Iar în 1997 a apărut pe piață Celebry, urmat apoi în 2004 de Epoch și în 2007 de "Ductus".

În 1993, cu introducerea modelului ”Oceanul albastru” Pelikan a început fabricarea unor ediții limitate cu design deosebit pentru colecționari și cei pasionați de instrumentele de scris. Aceste instrumente speciale de scris au primit numeroase premii. La începutul secolului 21, s-au lansat ediții limitate de stilouri dedicate unor teme. "Cele șapte minuni ale lumi" și "Realizările civilizației".

La un preț mai convenabil s-au lansat seriile cu orașe: Berlin și Stockholm în 2002. Ca și edițiile limitate, și edițiile speciale sunt produse doar o scurtă vreme, însă nu au un număr individual de ordine. Cea mai recentă serie de ediție specială este "Frumusețile naturii".

 

În 1996 cu Level, Pelikan a încercat să lanseze un stilou cu o capacitate a rezervorului de cerneală de trei ori mai mare decât a stilourilor normale. Dar stiloul putea fi umplut doar dintr-o sticlă specială și într-un mod foarte neobișnuit. Nu a fost umplut prin peniță ci de la coadă cu ajutorul unui buton de umplere, cam așa cum sunt umplute brichetele. Utilizatorii nu au putut să se adapteze, astfel Pelikan a sistat fabricarea acestui model.

În 2007, gama stilourilor clasice a ajuns la top prin intermediul modelului "Majesty". Corpul canelat din argint amintește de rezervorul de cerneală cu dungi, cunoscut de la modelele 300 - 1000. Tradiția este reprezentată de o trăsătură specială de pe capac: Inelul simbolizează friza de perete din 1906, care decorează și acum turnul sediului original al societății.

Pentru a sărbători cea de-a 170-a aniversare a companiei în 2008 a fost lansat modelul Majesty cu trei diamante într-un cuib (pe capac). Ediția limitată avea 170 de stilouri. Ediția a fost imediat vândută.

În 2010 Pelikan a lansat colecția "Edelstein - colecție de cerneală". Datorită unui ingredient special, aceste cerneluri, care se fabrică și în prezent în fabricile din Hanovra, oferă un scris lin, iar sticla în care se vinde devine decorațiunea biroului.