Calculation of Times

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256259./calculation-of-timeshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256259./calculation-of-timesro_ROCalculation of TimestrueCalculation of Timesexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Calculation of Times

Divizarea și măsurarea trecerii timpului - Omul s-a dedicate mereu pe acest lucru si a realizat asta prin observarea naturii. Mai presus de toate sunt evenimentele astronomice, cum ar fi mișcarea soarelui și diferitele faze ale lunii care sunt clar identificabile datorită reapariției lor periodice.

Pornind de la acestea strămoșii noștri au dezvoltat unitățile de calcul: anul, luna, ziua și ora. Anul cu diferitele sale anotimpuri se calculează de la orbita Pământului în jurul Soarelui. Luna calendaristica corespunde cu mișcarea Lunii în jurul Pământului și cu schimbarea fazelelor corpului ceresc. Ziua rezultă din rotația Pământului în jurul său și alternanța în consecință a zilelor și nopților. În plus, în cursul istoriei soarele a servit la divizarea zilei în ore și minute.

În cele mai vechi timpuri cunoașterea cerului a fost necesară pentru oamenii din zonele rulare pentru supraviețuire. Mai târziu, cunoașterea timpului a servit oamenilor la determinarea cu precizie a locului lor în secvența istorică a generațiilor. Azi unitățile de timp sunt esențiale în viața noastră de zi cu zi pentru a ne planifica viața și pentru a structura ziua noastră de lucru. Viitorul poate fi planificat doar prin intermediul cunoașterii timpului.

Prin intermediul ediției "Calculation of Times" Pelikan dorește să comemoreze această realizare importantă a istoriei omenirii. Datorită eleganței și funcționalității sale excepționale, stiloul Pelikan meșteșugit cu pricepere este un adevărat tovarăș pe tot parcursul anului.

Din orbita Lunii în jurul Pământului, care durează mai puțin de 30 zile, omul a împărțit anul în douăsprezece luni. Luminată de soare, doar o jumătate din Lună este orientat spre Pământ. Bazat pe poziția Lunii și a Soarelui și pe relația dintre, vedem iluminarea diferitelor porțiuni ale Lunii. Cele patru faze ale Lunii care pot fi văzute - lună nouă, primul pătrar de luna, luna plină și ultimul pătrar de lună - sunt gravate în relief pe capacul stiloului Pelikan.

În antichitate grecii și babilonienii s-au folosit de poziția soarelui pe cer și au creat primele cadrane solare. Un băț vertical, a cui umbră de pe fața ceasului, a servit pentru a măsura timpul - de multe ori cu o precizie de câteva minute.

Pelikan a gravat structura cadranului solar cu unsprezece ore marcate pe capacul stiloului. Ora doisprezece apare ca un relief în partea de jos a clipului, care în același timp împlinește funcția simbolică a bățului cadranului.

Toate culturile au ilustrat cu imagini trecerea ciclurilor anului. Fiecare lună este simbolizată cu ajutorul unei activități sau al unui eveniment asociat anotimpului. Pe stiloul Pelikan se regăsește o ilustrare din Evul Mediu. Temele care caracterizează aceste calendere sunt: semănatul, munca pe câmpuri, culesul roadelor. Vegetația caracteristică anotimpului se regăsește și ea în aceste ilustrații.

Azi, în foarte multe părți ale lumii se folosește calendarul Gregorian. Denumit după Papa Grigore al XIII-lea, calendarul a fost adoptat după numeroase reforme și a devenit popular la sfârșitul secolului al 16-lea datorită faptului că măsura timpul cu precizie.

Dacă apreciați eleganța în timpul scrisului, vă veți bucura de precizia și calitatea oferită de penița din aur de 18 carate, care are relieful soarelui gravat în ea. Coada stiloului prezintă teme din calendarul vieții de zi cu zi din Evul Mediu. Acestea sunt încorporate în coada din metal negru al stiloului acoperit apoi cu ruteniu, ilustrația este fină și atentă la detalii, pe urmă fiind placată cu aur.

Numărul de serie a ediției este gravat pe mânerul de umplere, identifică fiecare stilou, care astfel devine piesă unică a colecției. Numai 760 de piese au fost lansate de către Pelikan. Această ediție disponibilă în toată lumea comemorează calendarul creștin, care a început cu aproximativ 760 de ani după fondarea Romei și odată cu nașterea lui Iisus Hristos.

Stiloul ”Calculation of Times” a fost lansat în anul 2008, ediția fiind limitată la un număr de 760 de piese.

 

Mai multe detalii

Cutie specială

Peniță exclusivă asortată temei

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.