Evolution of Script

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256260./evolution-of-scripthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256260./evolution-of-scriptro_ROEvolution of ScripttrueEvolution of Scriptexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Evolution of Script

De mii de ani, cunoștințele acumulate de omenire, diversele realizări culturale ale diferitelor popoare, legendele lor și istoriile lor nu au mai putut fi transmise doar prin tradiție orală. Ca urmare, multe detalii au fost pierdute. Numai o dată cu inventarea scrisului a devenit posibilă conservarea valorilor ancestrale și păstrarea lor pentru generațiile viitoare, în forma lor originală.

Pelikan sărbătorește acest salt cuantic în istoria civilizației umane cu o nouă ediție limitată. Primul stilou din această serie poartă numele "Evolution of Script". Cu acesta, Pelikan privește înapoi la originile scrisului și prezintă secvențe din picturile rupestre care erau predecesorii scrisului, prin intermediul hieroglifelor din Egipt și al cuneiformelor din Mesopotamia, la dezvoltarea alfabetului grecesc, care servește ca și punct de plecare pentru istoria scrisului în Europa.

Capacul din rășină de înaltă calitate este inscripționat cu motive din picturile de peșteră. Corpul stiloului, care este placat cu aur și ornamente din lac, prezintă alte forme timpurii ale scrisului prin intermediul simbolurilor fine, gravate manual, într-un mod magistral. Epocile sunt separate vizual prin inele placate cu aur, pentru a simboliza corespunzător linia de dezvoltare.

Trăsăturile excepționale ale acestei piese de colecție sunt reflectate și prin intermediul peniței din aur de 18 carate, care este gravată cu un motiv diferit conceput pentru fiecare ediție în parte. Pe clip, forma căruia conferă tot aspectul stiloului, este gravat în bazorelief același relief ca și pe peniță în altorelief.

Din punct de vedere ethnic, această piesă meșteșugită reprezintă cultura scrisului în cea mai pură formă a sa. Componente din alamă masivă garantează funcționarea ireproșabilă, combinată cu cel mai înalt grad de confort în timpul scrisului. Realizarea artistică a temei, împreună cu manopera desăvârșită și folosirea materialelor de cea mai înaltă calitate, transformă "Evoluția Scrisului" într-un obiect dorit, în special de către colecționari.

Acest stilou a fost produs în 930 de exemplare în toată lumea: această cifră amintind de data adoptării alfabetului fenician în Europa, care s-a întâmplat în 930 Î.Hr. Numărul de serie a ediției este inscripționat pe fiecare stilou, astfel toate piesele devin unice și sunt identificabile ușor.

Evolution of Script a fost premiat de către Pen Worls Magazin

pen award

Cititorii revistei americane Pen World Magazine au luat o decizie: ediția limitată a stilourilor Evolution of Script a fost desemnată câștigător în categoria ”Temă Culturală” (2008 READERS' CHOICE AWARDS).

Cititorii au ales din zece categorii diferite și 50 de produse nominalizate. Stiloul Evolution of Script a convins cititorii datorită caracterului său unic și funcționalității sale, combinate cu confortul maxim în timpul scrisului. Realizarea artistică a temei transformă stiloul ”Evolution of Script” într-un obiect râvnit de către colecționari.

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.