Maki-e Four-Leaf Clover

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256265./maki-e-four-leaf-cloverhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256265./maki-e-four-leaf-cloverro_ROMaki-e Four-Leaf ClovertrueMaki-e Four-Leaf Cloverexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Four-Leaf Clover

Four-Leaf Clover este unul dintre cele mai faimoase simboluri ale norocului. Potrivit unei legende europene vechi, omul care găsea unui trifoi cu patru foi găsea, de asemenea, și fericirea, deoarece,această planta era foarte rară, din acest motiv fiind considerat a fi un talisman puternic. Într-o poveste celebră, viața lui Napoleon Bonaparte a fost salvat atunci când, pe câmpul de luptă, el s-a oprit să smulgă un trifoi cu patru foi, și a evitat astfel un glonț.

Fiecare frunză individuală de trifoi cu patru foi are un înțeles specific: faima, averea, dragostea credincioasă, sănătatea și gloria, iar combinate, se crede, că acestea aduc noroc. În plus, cele patru părți ale trifoiului indică speranță, fericire, inimă bună și sănătate, precum și punctele cardinale - est, vest, sud și nord - cu cele patru spirite gardiane al direcției unificate într-un singur punct central. Există o șansă de milion la unu de a găsi un trifoi cu cinci frunze – se crede că părțile individuale ale aduc iubire, bogăție, sănătate, noroc și succes, precum și prosperitate și avere. Stiloul Pelikan Maki-e "Trifoi cu patru foi" descrie un trifoi cu cinci și șase frunze, împreună cu mai multe exemplare de trifoi cu trei frunze și aplică, printer altele tehnica sidefării și a aurului cioplit, pentru a recrea viu acest simbol al norocului.

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac japonez și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei.Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită", pentru că peste design se răspândește pulbere de aur sau argint.

În cursul acestui acest proces, lacul urushi, care este un lac natural foarte rar, este aplicat în mai multe straturi care se șlefuiesc de mai multe ori. Designul este desenat apo pe suprafață cu lac colorat. Peste acesta este apoi se răspândesc mai multe straturi de lac. Aceasta se numește tehnica Togidashi Maki-e, și a fost folosit pentru Pelikan modelul de stilou "Trifoiul cu patru foi". Acest stilou a fost fabricat în regiunea istorică japoneză Kaga, care este renumită pentru artele tradiționale japoneze.

În 1929 Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stiloului. Această tehnică, îmbunătățită și modernizată, este folosită și azi. Modelul Pelikan ˝Four Leaf Clover˝ este o operă de artă cu o peniță din aur de 18 carate, fin gravată, evidențiată de un ornament din rodiu. Emblema Pelikan pe capac, o ediție limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână prin tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou, fabricat din lemn Paulownia.

Modelul ”Trifoiul cu patru foi” a fost lansat în anul 2011, seria conținând un număr limitat de 88 de piese.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.