Maki-e Maiko in Kyoto

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256267./maki-e-maiko-in-kyotohttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256267./maki-e-maiko-in-kyotoro_ROMaki-e Maiko in KyototrueMaki-e Maiko in Kyotoexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Maiko in Kyoto

În 794, împăratul Kammu al japonezilor a mutat capitala într-un oraș nou din Japonia, pe care l-a numit-Kyoto. Acesta a devenit sediul unei dinastii impresionante, un oraș în care și oamenii de rând duceau o viață decentă. Până la sfârșitul secolului al 12-lea, Kyoto a devenit centrul comercial și industrial al Japoniei. După aproximativ șapte sute de ani de prosperitate, Kyoto s-a renăscut ca un oraș modern, atunci când împăratul Meiji a mutat capitala la Tokyo. Azi Kyoto este al saselea cel mai mare oraș japonez, cu o populație de 1,5 milioane. În lunga sa istorie, s-au clădit multe temple și altare în Kyoto, precum și alte clădiri de importanță arhitecturală, iar în present înflorește ca o populară atracție turistică japoneză.

Maiko este o ucenică în arte și servicii pentru clienți. Mai demult fetele începeau cariera lor de Maiko la frageda vârstă de 9 – 12 ani. Azi limita de vârstă este mai ridicată: fetele trebuie să fie absolvente de liceu. Tinerele ucenice purtau o rochie denumită furisode, care este un kimono lung conceput pentru femei nemăritate ajustat la umeri și cu tivitură. Datorită ținutei completate cu saboți lăcuiți cu tălpi rotunjite si cu o eșarfă elegantă, o Maiko a devenit simbolul de frumusete pentru tinerele femei japoneze.

Stiloul Pelikan Maki-e "Maiko din Kyoto" prezintă o grațioasă Maiko, în picioare pe un soclu de piatră sub cireșile în floare și cu o pagoda istorică cu cinci etaje din Kyoto, în fundal. Tema Maiko, reproduce unul dintre simbolurile capitalei vechi, Kyoto.

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac japonez și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei. Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită" pentru că peste design se răspândește pulbere de aur sau argint. Pentru procedură se folosește lacul natural Urushi (un material rar) care se aplică în mai multe straturi. Modelul se desenează cu lac colorat pe suprafață. Apoi se răspândesc mai multe straturi de lac. Aceasta se numește tehnica Togidashi Maki-e.

În plus, artistul poate amesteca pulbere de cărbune și praf de aur în lac, astfel încât forma modelului să se ridice deasupra suprafeței: dacă degetul mare alunecă peste pictura, veți simți diferența. Aceasta este așa-numita tehnică Taka-Maki-e.

Pentru crearea stiloului “Maiko in Kyoto” artistul a combinat armonios ambele tehnici. Acest stilou a fost fabricat în regiunea istorică a Japoniei, Kuga, care este renumită pentru artele tradiționale japoneze.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan Maiko in Kyoto " este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de serie a ediției limitate și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt împachetate într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Lansat în anul 2010, “Maiko in Kyoto” este o ediție limitată cu numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.