Maki-e Sea World

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256269./maki-e-sea-worldhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256269./maki-e-sea-worldro_ROMaki-e Sea WorldtrueMaki-e Sea Worldexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Sea World

Planeta noastră este acoperită cu 360 de milioane de kilometri pătrați de apă. Istoria oceanelor este la fel de veche ca și pământul în sine, și toată viața de pe planeta noastră provine din adâncurile oceanelor. Oceanele s-au format în urmă cu o eternitate - adică cu aproximativ 4,6 milioane de ani în urmă.

Motivele de pe stilou simbolizează această istorie. Țestoasa - simbolul vieții lungi - constituie punctul central al motivului, fiind înconjurată de roiuri de pești. Se aplică tehnica sidefului încrustat.

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac japonez și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei. Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită" pentru că peste design se răspândește pulbere de aur sau argint. Pentru procedură se folosește lacul natural Urushi (un material rar) care se aplică în mai multe straturi. Modelul se desenează cu lac colorat pe suprafață. Apoi se răspândesc mai multe straturi de lac. Aceasta se numește tehnica Togidashi Maki-e. În plus, artistul poate amesteca pulbere de cărbune și praf de aur în lac, astfel încât forma modelului să se ridice deasupra suprafeței: dacă degetul mare alunecă peste pictura, veți simți diferența. Aceasta este așa-numita tehnică Taka-Maki-e.

Pentru crearea stiloului “Sea World” artistul a combinat armonios ambele tehnici.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan ”Sea World” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Modelul “Sea World” a fost lansat în anul 2009 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.