Maki-e Fuji & Cranes

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256274./maki-e-fuji-and-craneshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256274./maki-e-fuji-and-cranesro_ROMaki-e Fuji & CranestrueMaki-e Fuji & Cranesexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Fuji & Cranes

Folosind simbolurile Japoniei, muntele Fuji și Cocorii, Pelikan îmbină 174 de ani de experiență germană cu tehnica tradițională japoneză, Makie-.

Un artist Maki-e renumit pictează trei cocori - simboluri ale vieții lungi și ale norocului - care zboară elegant deasupra muntelui sacru Fuji, precum și niște nori fini și cireși în floare ca și fundal.

Folosind tehnica Maki-e, care a fost folosit exclusiv pentru regii Japoniei ca un simbol al puterii lor, Maistrul pictează cu mâna fiecare logo Pelikan respectiv numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura sa pe stilou.

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac japonez și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei. Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită" pentru că peste design se răspândește pulbere de aur sau argint.

Tehnica Maki-e are rădăcini adânci în istoria japoneză încă din Era Heian (794-1185), ajungând la popularitate maximă în Era Edo (1603-1868).

Pentru procedură se folosește lacul natural Urushi (un material rar) care se aplică în mai multe straturi. Modelul se desenează cu lac colorat pe suprafață. Apoi se răspândesc mai multe straturi de lac. Aceasta se numește tehnica Togidashi Maki-e.

În plus, artistul poate amesteca pulbere de cărbune și praf de aur în lac, astfel încât forma modelului să se ridice deasupra suprafeței: dacă degetul mare alunecă peste pictura, veți simți diferența. Aceasta este așa-numita tehnică Taka-Maki-e.

Pentru crearea stiloului “Muntele Fuji și cocorii” artistul a combinat armonios ambele tehnici.

Acest model a fost atât de popular încât s-a vândut la Pelikan în numai trei săptămâni.

 

Mai multe detalii

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.