Maki-e Dragon and Phoenix

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256276./maki-e-dragon-and-phoenixhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256276./maki-e-dragon-and-phoenixro_ROMaki-e Dragon & PhoenixtrueMaki-e Dragon and Phoenixexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Dragon and Phoenix

Dragonul și pasărea Phoenix sunt creaturile cele mai importante in mitologia chineză și sunt înconjurate de o mulțime de legende și folclor. Dragonul chinezesc este o creatură binevoitoare și deloc periculoasă, spre deosebire de reprezentarea dragonilor din Vest. Fiind un animal magic, este capabil să se micșoreze la dimensiunile unui vierme de mătase sau să crească îndeajuns pentru a umple spațiul dintre cer și pământ.

Prima aparitie a păsării Phoenix, care a devenit mai târziu un simbol recunoscut al păcii și prosperității, poate fi datată în 2600 î.Hr. Legenda spune că această pasăre trăiește ascunsă și apare numai atunci când are un motiv întemeiat. Totuși, pasărea devine simbolul conducătorului de succes și al unei domnii pașnice.

Din punct de vedere istoric, motivele cu dragoni nu puteau fi purtate decât de împărații Chinei, în timp ce pasărea Phoenix decora vestimentația împărăteselor. Spiritul acestor creaturi este și azi o parte vie a culturii chinezești. Chiar dacă poporul chinez s-a răspândit de-a lungul veacurilor prin întreaga lume, descendenții lor sunt strâns legați de aceste simboluri puternice și mitice ale istoriei lor.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra “Dragon & Phoenix”. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi.  Modelul ”Dragon & Phoenix” este o capodoperăFiecare stilou este prevăzut cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual.

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt livrate într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Modelul “Dragon & Phoenix” a fost lansat în anul 2005 și este disponibil într-o ediție limitată la numai 88 de piese la nivel mondial. Acest model nu mai este disponibil la Pelikan. 

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.