Maki-e Dragon and Phoenix

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256276./maki-e-dragon-and-phoenixhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256276./maki-e-dragon-and-phoenixro_ROMaki-e Dragon & PhoenixtrueMaki-e Dragon and Phoenixexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Dragon and Phoenix

Dragonul și pasărea Phoenix sunt creaturile cele mai importante in mitologia chineză și sunt înconjurate de o mulțime de legende și folclor. Dragonul chinezesc este o creatură binevoitoare și benignă în contrast cu rivalul său din Vest. Fiind un animal magic capabil să se micșoreze la dimensiunile unui viermi de mătase sau să crească la o dimensiune până când umple spațiul dintre cer și pământ.

Prima aparitie a păsării Phoenix, care a devenit mai târziu un simbol al păcii și prosperității, poate fi datată la 2600 î.Hr. Legenda spune că această pasăre se ascunde și apare numai atunci când are un motiv întemeiat. Astfel pasărea devine simbolul conducătorului de succes și al domnirii în pace.

Istoric vorbind, purtarea motivului de dragon a fost privilegiul împăratului, în timp ce pasărea Phoenix decora vestimentația împărătesei. Spiritul acestor creaturi este și azi o parte vie a culturii chinezești. Chiar dacă poporul chinez s-a răspândit de-a lungul veacurilor prin toată lumea, toți descendenții lor sunt strâns legați de aceste simboluri puternice și mitice ale istoriei lor.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra “Dragon & Phoenix”. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan ”Dragon & Phoenix” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Modelul “Dragon & Phoenix” a fost lansat în anul 2005 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.