Maki-e Heavenly Maidens of Dunhuang

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256278./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuanghttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256278./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuangro_ROMaki-e Heavenly Maidens of DunhuangtrueMaki-e Heavenly Maidens of Dunhuangexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Heavenly Maidens of Dunhuang

Dunhuang a fost una dintre provinciile din regiunea Hexi fondată de împăratul Han Wu în 111 Î.Hr. Provincia avea un rol important ca și avanpost militar în luptele defensive purtate împotriva cotropitorilor din vest. Dinastia și-a pierdut puterea în regiune, astfel Dunhuang a fost sub dominație străină pentru o vreme. Dunhuang a căzut și s-a ridicat de mai multe ori în cursul istoriei.

În ciuda faptului că domnitorii provinciei s-au schimbat de mai multe ori, Dunhuang a rămas un punc important al Drumului Mătăsii unde oamenii din Est și Vest se întâlneau, iar culturile lor se amestecau și înfloreau mai departe împreună. Una dintre aceste culturi a fost cea budistă, iar o manifestare a acestei culturi s-au dovedit a fi renumitele picturi murale.

Feciorile celeste din Dunhuang este o operă inspirată din aceste picturi murale care au o istorie mai lungă de 1000 de ani. Foarte elegante, fecioarele dansează în haine eterice, purtând brâuri colorate care exprimă libertatea spiritului lor și joacă la instrumente. Ele reprezintă bunătoatea supremă, adevărul și frumusețea. Popoarele antice au crezut că fecioarele celeste sunt simbolurile norocului. ”Heavenly Maidens of Dunhuang” este o capodoperă creată în baza temei inspirate din cultura și istoria Dunhuang-ului. .

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra “Fecioarele celeste din Dunhuang”. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan ”Fecioarele celeste din Dunhuang” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Seria “Heavenly Maidens of Dunhuang” a fost lansată în anul 2007 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.