Maki-e Heavenly Maidens of Dunhuang

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256278./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuanghttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256278./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuangro_ROMaki-e Heavenly Maidens of DunhuangtrueMaki-e Heavenly Maidens of Dunhuangexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Heavenly Maidens of Dunhuang

Dunhuang era una dintre provinciile din regiunea Hexi fondată de împăratul Han Wu în 111 Î.Hr. Provincia avea un rol important ca și avanpost militar în luptele defensive purtate împotriva cotropitorilor din vest. Deoarece dinastia și-a pierdut puterea în regiune, Dunhuang a fost sub dominație străină pentru o vreme. În decursul istoriei, regiunea a trecut prin multe perioade dificile.

În ciuda schimburilor constante de conducători ai provinciei, Dunhuang a rămas o importantă etapă a Drumului Mătăsii, unde oamenii din Est și Vest se puteau întâlni, iar culturile lor se amestecau și se dezvoltau în acest loc. Buddhismul a fost una dintre aceste culturi, ce s-a manifestat prin numeroase personalități faimoase și picturi murale.

”Heavenly Maidens of Dunhuang” e o operă inspirată din aceste picturi murale care datează de acum peste 1000 de ani. Inocente și elegante, fetele dansează în haine fine, purtând brâuri colorate care exprimă libertatea spiritului lor, și cântă la diverse instrumente muzicale. Despre aceste fecioare celeste se credea că simbolizau fericirea. ”Heavenly Maidens of Dunhuang” este o capodoperă dedicată culturii și istoriei regiunii Dunhuang.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită și pentru a ilustra “Heavenly Maidens of Dunhuang”. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi, foițe de aur, sau pulbere de aur și argint, sunt stropite pe model. Acest proces laborios este repetat de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul ”Heavenly Maidens of Dunhuang” este o capodoperă. Fiecare stilou este prevăzut cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual.

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este livrat într-o cutie tradițională japoneză fabricat din lemn de paulownia.

Seria “Heavenly Maidens of Dunhuang” a fost lansată în anul 2007 într-o ediție limitată la numai 88 de piese la nivel mondial. Acest model nu mai este în stoc la Pelikan. 

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.