Maki-e Hikaru Genji & Genji Aoi no ue

Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set

 Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Genji

”Povestea lui Genji” este cel mai vechi roman japonez scris cu o mie de ani în urmă. Primul stilou al setului Pelikan ”Genji” îl prezintă pe eroul romanului intitulat ”Hikaru Genji”, iar a doua piesă o înfățișează pe eroina aceluiași roman, “Aoi no Ue”.

Stiloul care îl prezintă pe erou este decorat cu nori, roți și flori de nalbă făcând referire la motivele centrale ale poveștii antice. Stiloul care o prezintă pe eroină este decorat cu tămâie și vin.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra povestea Genji. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan " Karajishi " este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt împachetate într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Setul “Genji” a fost lansat în anul 2002 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 60 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.