Maki-e Hikaru Genji & Genji Aoi no ue

Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set

 Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Genji

”Genji-Monogatari” (Povestea lui Genji) este unul dintre cele mai vechi romane japoneze și a fost scris cu aproximativ o mie de ani în urmă. Primul stilou al setului ”Genji” realizat de Pelikan îl prezintă pe eroul romanului. Numele acestuia este ”Hikaru Genji” Al doilea stilou din set o înfățișează pe eroina aceluiași roman, “Aoi no Ue”.

Stiloul dedicat eroului este decorat cu nori, roți și flori de nalbă, făcând referire la motivele centrale ale acestei povești antice. Stiloul care o prezintă pe eroină este decorat cu tămâie și viță de vie.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra povestea Genji. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi, foițe de aur, sau pulbere de aur și argint, sunt stropite sau lipite pe model. Acest proces laborios se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Setul de stilouri ”Genji” este o adevărată operă de artă Fiecare stilou este prevăzut cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual.

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt livrate într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Setul “Genji” a fost lansat în anul 2002 într-o ediție limitată de numai 60 de bucăți la nivel mondial. Acest set nu mai este disponibil la Pelikan. 

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.