The Hanging Gardens of Babylon

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256293./the-hanging-gardens-of-babylonhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256293./the-hanging-gardens-of-babylonro_ROThe Hanging Gardens of BabylontrueThe Hanging Gardens of Babylonexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

The Hanging Gardens of Babylon

Un tribut pentru estetică și aptitudini tehnice

Grădinile suspendate ale Semiramidei sau, mai corect, Grădinile suspendate din Babilon au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Ch.) pentru una din soțiile sale, Amytis. Ea și-a găsit casa ei verde în Persia în mijlocul regiunii de desert a Babilonului și scrieri antice relatează de o nouă structură impresionantă, care se compune din terase etajate în amfiteatru, unde sunt plantate arbori exotici, arbuști, flori și ierburi. Pentru stropitul grădinilor se foloseau mașini hidraulice, care urcau apa din Eufrat la diferitele niveluri. Grădinile suspendate combină valoarea estetică cu tehnologia sofisticată, astfel ele pot fi considerate adevărate capodopere. Inspirat din această minune, stiloul Pelikan combină cu precizie tehnologia cu arta tradițională și valorile estetice. Acest instrument de scris deosebit este un tribut care prezintă această minune arhitecturală încorporând în stilou două trepte din structura terasată. Fondul reflectat pe stilou arată cum terasele au fost susținute de coloane și bolți arcuite. Reprezentarea grădinii terasată se regăsește pe capacul acestui stilou unic artizanal.

Ele se compuneau din terase etajate în amfiteatru, cu o latură de aprox. 120 m. Terasele erau susținute de ziduri de piatră, construite la o distanță de trei metri unele de altele. Potrivit surselor istorice structura a fost distrusă într-un inițial. În secolul patru Î. Hr., preotul babilonian Berossos a fost primul care a descris grădinile în baza documentelor din Babylonia. Lucrările sale s-au pierdut, dar cronicarii din secolul 2 Î.Hr. l-au citat în operele lor și au păstrat vie detaliile legate de această grădină magnifică. Această formă de construcție a dat senzația privitorului că vede un parc suspendat. La bazele acestei minuni se găsește o vastă cunoștință tehnologică. Între spațiile dintre ziduri și terase erau pasaje. Spațiile dintre ziduri era acoperit cu bolți realizate din blocuri de piatră. Pe aceste blocuri era așezat un strat de trestie îmbibat în asfalt, deasupra trestiei urma un dublu rând de cărămizi arse, legate între ele cu mortar de ipsos, acoperite cu foi de plumb, pentru a desăvârși izolarea hidrofugă. Peste foile de plumb era un strat de pământ, de grosime suficientă pentru ca să poată prinde rădăcinile celor mai mari arbori.

Despre această ediție

Pelikan a stabilit standarde exacte pentru ediția intitulată ”Cele șapte minuni ale lumii”. Standardele arhitecturale și artistice sunt elaborate cu precizie, iar respectarea acestora reprezintă o premisă pentru crearea acestor stilouri. Ediția limitată ”Hanging Gardens of Babylon” combină precizia germană cu elementele unei ere de mult pierdute. Fiecare detaliu al acestui stilou a fost proiectat și realizat în mod artizanal cu o meticulozitate menită să reflecte și să aducă tribut pentru această realizare magnifică. Noua ediție limitată ”Grădinile suspendate din Babilon” sunt instrumente de scris delicate cu un capac placat cu aur care reprezintă patru terase etajate. Corpul de culoare verde închis este rafinat acoperit cu lac și șlefuit pentru luciu desăvârșit. Despărțit cu inele placate cu aur, începe partea din față superb meșteșugită a stiloului. Penița este din aur de 18 carate și este decorat cu un relief stilizat care reprezintă terasamentul. Această ediție oferă eleganță, funcționalitate, durabilitate și frumusețe estetică. Noua ediție limitată are gravat numărul de ordine pe mânerul pentru alimentare cu cerneală. Fiecare stilou are un număr individual de serie. Pelikan a fabricat doar 410 de bucăți din această gamă, numărul reprezentând anul în care preotul babilonian Berossos a elaborat munca sa de referință despre această construcție. Preotul a fost primul cronicar datorită căruia aceste grădini minunate nu au putut fi date uitării.

Ediția ”Hanging Gardens of Babylon” a fost lansată în anul 2009 într-un număr limitat de 410 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Pachet exclusiv

Detalii splendide

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.