The Statue of Zeus

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256298./the-statue-of-zeushttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256298./the-statue-of-zeusro_ROThe Statue of ZeustrueThe Statue of Zeusexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție limitată - The Statue of Zeus

Statuia celui mai puternic

La doar 20 de ani de la finalizarea construcției Templului lui Zeus din Olimp, monumentul “Statuia lui Zeus“ a fost ridicat în el. Sculptorul grec Phidias a creat colosala statuie de 13 metri între 438 și 430 ÎEN. A fost ultimul lui proiect și cel care l-a consacrat ca unul din cei importanți sculptori al epocii antice. Statuia celui mai puternic zeu al Olimpului, care este de aproximativ șapte ori mai mare decât un om obișnuit, a impresionat vizitatori timp de secole. Comform legendei, statuia lui Zeus a fost transportată la Constatinopol (astăzi Istanbul) unde a fost victima unui incendiu. Opera de artă a supraviețuit 905 ani. Ce a rămas din baza statuii se poate găsi în Olimp și astăzi.

Strălucire uimitoare

Efectul sublim al acestei minuni a lumii a fost atribuit nu numai mărimii impunătoare, ci și materialelor. Pielea statuii întronate a fost făcută din fildeș pur. Roba până la glezne, talpa sandalelor și părul au fost realizate din aur de către cei mai buni meșteșugari ai vremii, iar sticla colorată și pietrele prețioase împodobeau monumentul. Per total, compoziția maestrului Phidias emana o strălucire uimitoare. Pentru a exprima stima acestei minuni a lumii, stiloul cu piston este de asemenea realizat din materiale nobile, cu tehnici de finisare elaborate.

Talent artistic, bogat în tradiție

Inspirat din arhitectura antică, stiloul cu piston Ediție limitată este facut cu multă grijă și atenție la detalii. Pelikan a utilizat aur roz pur pentru gravură. Utilizând un proces artistic complex , motivul lui Zeus a fost integrat în rezervor în argint 925, iar la sfârșit toate elementele sunt placate cu aur de 18 carate într-o baie de placare electrolitică. La sfârșit, toate elementele sunt date cu un lac transparent pentru ca fundalul să fie colorat cu tonuri antracid.

Aducând omagiu arhitecturii unice

Pentru a crea o tranziție fină între aurul roz și a emula fildeșul statuii, Pelikan a utilizat rașină prețioasă într-o culoare ca untul pentru secțiunea gripului, corpului și capacului. Elementele decorative precum cunoscutul clip ca ciocul de pelican, inelele și desigur piesa de rezistențăn penița de 18 carate, toate sunt placate cu aur roz. Cu acestă nouă Ediție Limitată, Pelikan din nou a creat un stilou cu piston care reânoiește apropiera sa față de scris. Fiecare din cele 300 de instrumente este unic și exclusiv, produse în Germania. Mulțumită meșteșugăritului de primă clasă și al sentimentului de exclusivitate, ele aduc un tribut excepțional acestei minuni a lumii antice.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.