Silver Screen

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256299./silver-screenhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256299./silver-screenro_ROSilver ScreentrueSilver Screenexclusive-text-background

Silver Screen

Momente în mișcare pe celuloid...
.... capturat pentru eternitate

Acest stilou formidabil aduce un omagiu celor 100 de ani de istorie a filmului. Pelicula de celuloid de pe corpul acestuia reprezintă pelicula utilizată în primele filme realizate.

În 1887 Hannibal Goodwin a dezvoltat rola de film folosind celuloid ca un mediu nou fotografic, punând bazele pentru industria de film. El a creat cu mult mai mult decât doar un nou material pentru imagistica de film: el a făcut posibil prin magia filmului accesul la momente de bucurie şi de râs. Apariția peliculei de celuloid a făcut posibil ca actori cum ar fi Charlie Chaplin, Marilyn Monroe sau James Dean să devină cunoscuți în toată lumea. Dar începutul nu a fost ușor: filmul era fabricat cu nitroceluloză, astfel a fost deosebit de inflamabil. Intrând în contact cu căldura, lua foc imediat. Această trăsătură periculoasă a fost înlăturată atunci când filmul a fost reinventat și îmbunătățit în 1950.

Dezvoltarea Hollywood-ului ca centrul filmului lumii occidentale a început în 1911. La scurt timp după deschiderea primei companie de producție de film pe Coasta de Vest, multe studiouri s-au mutat de la New York - epicentrul original al industriei. Clima blândă şi libertatea față de reglementările şi constrângerile din New York a făcut Los Angeles foarte atractiv pentru industria de film. Triumful industriei de film pe Coasta de Vest a marcat o nouă eră pentru filmele de la Hollywood. De la epoca filmelor alb-negru, a celor mute, la efectele speciale ale superproducțiilor de azi, nicio alta industrie nu a evoluat cât fabrica de vise la Hollywood. Walk of Fame este una dintre atracțiile turistice cele mai renumite de la Hollywood: pe Bulevardul Hollywood mai mult de 2.000 de dale cu stele comemorează vedetele din aceasta industrie.

Precum filmele "Casablanca" sau "Pe aripile vântului", stiloul “Silver Screen” ediție limitată este simbol realizat pentru eternitate. Un inel de celuloid autentic în formă de banda de film înconjoară corpul stiloului iar patru rubine roșii se află în centrul fiecărei stele ce este placată cu paladiu. Aceste elemente se combină pentru a comemora momentele epice ale cinematografiei la Hollywood. Clasicul negru împreună cu argintul pur oferă o eleganță eternă. Numărul de ordine ce identifică fiecare stilou “Ecranul de argint” ediție limitată este gravat pe butonul de umplere.

Disponibil cu peniță de dimensiune: M

Ediția ”Silver Screen” a fost lansată în anul 2009 într-un număr limitat de 420 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe informații

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.