Souverän® negru-verde

Souverän - Stilou

 Souverän - Stilou
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Un veritabil clasic

În 1929, Pelikan a fost prima companie din lume care a introdus mecanismul cu piston diferențiat. Aceasta tehnica face ca axul din interiorul stiloului să pornească mai repede decât piesa de capăt al țevii, cu ajutorul a două fire diferite. Până azi, acest stilou există în mai multe variante, și chiar dacă designul și soluțiile tehnice s-au dezvoltat de-a lungul timpului, mecanismul de bază rămâne același.

În 1950 a fost lansat modelul 400. Tubul verde liniat, a devenit un simbol la nivel mondial pentru marca Pelikan. În anii 80, această serie a fost botezată Souveran, deși lumea înțeleaptă îi spunea deja după porecla Stresemann datorită faimosului costum dungat al secretarului de stat al "Weimarer Republik".

Producția tubului necesită muncă intensivă. Adoptând o rețetă specială Pelikan, bumbacul, ca materie primă, este prelucrat în mai multe etape până să ajungă o coală cu dungi. Apoi se dă forma, este umplut cu nisip și tăiat în forma finală cu diamant. Caracteristicul clip dublu din capătul superior al tubului și de pe capac sunt integrate în materialul tubului cu cea mai mare precizie pentru ca trecerea dintre cele două componente să nu fie perceptibilă tactil. Instrumentul de scris este apoi lustruit până la un nivel ridicat de luciu înainte ca, ultimul pas, clipul arcuit stilizat Pelikan să fie montat.

Dacă iubești clasicul, e clar că îți place un instrument de scris Souveran.

 

Mai multe detalii

Urmăriți filmulețul de prezentare

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.