Ediţia specială "Niagara Falls"

Stiloul Niagara Falls M640

 Stiloul Niagara Falls M640
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Uluitor de spectaculos

În urmă cu 12 000 de ani la sfârșitul ultimei perioade de glaciațiune, s-au topit ultimii ghețari din regiune determinând apele lacului Erie să curgă peste maluri formându-se râul Niagara care se varsă în lacul Ontario, trecând pe parcursul lui peste prăpastia (groapa) dintre cele două lacuri formează căderea de apă Niagara. Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Pe partea nord americană cascada are o lățime de 363 m, apele cascadei cad de la 21 m înălțime, iar pe partea canadiană cascada are o lățime de 790 m (în formă de potcoavă). Această cataractă sau groapă are o serie de caracteristici geologice. Masa de apă de la baza cascadei prin procesul de eroziune, rupe cu timpul fragmente din peretele cascadei, acest fenomen determinând scurtarea râului Niagara cu 2 m pe an, ceea ce arată că de la formarea sa, cascada s-a apropiat de lacul Erie cu 11 km. Această cascadă este una dintre cele mai importante atracții turistice din America de Nord, anual atrage un număr de 18 milioane de turiști.

Ediția specială ”Niagara Falls” este fabricat din cele mai bune materiale. Corpul metalic este placat cu un aliaj pe bază de rodiu îmbinat cu elemente din rășină de culoare albastră. Extremitățile și capacul sunt realizate din rășini lăcuite și șlefuite. Componentele stiloului sunt fabricate din rășină nobilă și au culoare albastră. Penița din aur de 18 carate este sculptată și șlefuită cu măiestrie și atent încorporată. Ediția specială este disponibilă în variantă de stilou și roller, fiind fabricate de o companie care s-a angajat față de calitatea durabilă. Scopul nostru este îmbinarea tehnologiei cu perfecțiunea, oferind totuși o personalitate aparte fiecărui instrument de scris.

Penița este din aur de 18 carate acoperită cu rodiu, șlefuit cu măiestrie de către meșteșugarul priceput. Pixul este dotat cu un mecanism twist și are un cartuș corespunzător standardelor internaționale. Rollerul oferă senzația scrisului cu cerneală.

Ediția ”Niagara Falls” a fost lansată în anul 2007 într-un număr limitat.

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.