Maki-e Peacock

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.259424./maki-e-peacockhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.259424./maki-e-peacockro_ROMaki-e PeacocktrueMaki-e Peacockexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Limited Edition

Peacock

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei. Acest stilou unic și distinctiv a fost creat prin tehnica Maki-e Kaga-Togidashi.

Păunul este considerată una dintre cele mai frumoase păsări de pe glob, datorită culorilor excepțional de frumoase atunci cand își întinde aripile în zbor. Surprinzător, păunii se hrănesc cu plante și insecte deosebit de otrăvitoare dar fără a fi afectate în vreun fel. Datorită acestui lucru, oamenii au început să considere aceste păsări ca fiind foarte folositoare și benefice pentru sănătatea lor. Ulterior, păunului i-a fost atribuit statutul de simbol al norocului, cu capacitatea de a ameliora suferința și durerea.

Primul pas în procesul de creație al acestui stilou este de a acoperi suprafața corpului cu un strat de lac japonez negru Urushi. Apoi, artistul Maki-e adaugă dungile albastre de sidef, în jurul cărora se împrăștie niște fulgi de aur numiți Kinhirame. În următorul pas, toată suprafața stiloului este acoperită cu o pudră fină de aur și argint. După procesul de uscare, artistul pictează în detaliu aripile colorate, folosind diverse lacuri Urushi în culori deosebit de vibrante. În ultima fază, corpul este polișat cu mare atenție.

Maki-e “Peacock” este o adevărată opera de artă care combină cei 180 de ani de experiență a brandului Pelikan cu arta japoneză Maki-e, pe cât de veche pe atât de complexă. Fiecare stilou are logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ediție limitată și semnătura artistului gravată de mână cu tehnica Maki-e. Seria este limitată la 111 instrumente în toată lumea. Fiecare stilou este echipat cu o peniță din aur de 18 carate, în două nuanțe de aur și este livrat într-o cutie tradițională japoneză din lemn paulownia.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.