Fine Writing Newsletter 03/2018

Fine Writing Newsletter 03/2018

 

År 2018 är ett mycket speciellt år för Pelikan. För 180 år sedan grundades vårt företag. Pelikans jubileumsår bär en särskild tanke: Passion Woldwide!

Detta tack vare vår grundare Carl Hornemann, som lade grunden till reservoarpennan men också hans båda efterträdare Günther Wagner och Fritz Beindorff. De etablerade vårt företag på den internationella marknaden med mycket mod och uppfinningsrik talang. En stor framgång som vi ansvarsfullt förvaltar. För Pelikan är passion en livsstil!

Edelstein® Ink Collection
Årets bläck 2018 - Olivine

Och vinnaren för årets bläck 2018 är... Edelstein bläckfärg Olivine. Återigen har Pelikan-fansen bestämt sig för sin favoritfärg: Den mörka, olivgröna nyansen vann, vald utifrån 1 200 färgförslag. Skapad och utvald av fans från hela världen och den kommer att bli den mest efterfrågade färgnyansen för alla som älskar reservoarpennor i år. Edelstein Ink Olivine kommer att finnas tillgänglig i en glasflaska.

Alla våra nyanser i Edelstein Ink Collection innehåller en speciell ingrediens som garanterar en extra mjuk skrivkänsla.

SPECIALUTGÅVA
Souverän® 600 Turkos-Vit

Denna nya, fina distinkta pennserie är mycket övertygande. Det är en mycket speciell present för en speciell person eller till och med till dig själv.

Dessa färger kommer att lysa upp din dag! De vita delarna är gjorda av högkvalitativt harts som först vridits och sedan polerats till en hög glans. Kolven med vita och turkosa ränder är gjord av cellulosaacetat som tillverkades mycket noggrant och omvandlades till en hylsa. Alla ringar och den typiska Pelikanklämman är pläterade med 24 karat guld. Reservoarpennan har en 14 karats tvåfärgad guldspets med detaljer i rhodium och kommer att finnas i de fyra spetsbredderna EF, F, M och B. Den matchande kulspetspennan har en vridmekanism.

Varje enskild penna är monterad för hand och noggrant kontrollerad för att uppfylla mycket hårda kvalitetskrav. Souverän 600 Turkos-Vit är innesluten i en speciellt utformad presentförpackning och är endast tillgänglig under en begränsad tid och i en begränsad upplaga.

SPECIAL EDITION
Classic M120 Ikonisk blå

Den välkända 120-serien med sin svart-gröna design, återlanserades 2016.

Nu är den tillbaka i en ny ikonisk blå nyans. Den presenteras i en välbalanserad blandning av traditionellt designutförande som passar perfekt med den mörkblå färgen. Det fantastiska ljusblå bläckfönstret är höjdpunkt. På detta sätt förstärks traditionen med ett modernt utseende.

Serien M120 kommer endast att finnas som reservoarpenna. För äkta pennälskare och som en perfekt present erbjuder vi också denna reservoarpennan speciellt förpackad i en presentask med historisk design. Klippet som dekorationselement är en vacker tolkning av Pelikans typiska näbbform. Den guldpläterade rostfria spetsen har en speciell spetsgravyr, skapad endast för denna serie.

För olika skrivbehov erbjuds spetsen i storlekarna EF, F, M och B.