Calculation of Times

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255564./calculation-of-timeshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255564./calculation-of-timessv_SECalculation of TimestrueCalculation of Timesexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Calculation of Times

Att dela upp och mäta tiden när den går – det har man alltid fokuserat på genom att observera naturen. Framförallt astronomiska händelser, såsom förflyttning av solen och de olika faserna av månen är tydligt identifierbara genom sina periodiska återfall.

Från dessa utvecklade våra förfäder ett system för att räkna år, månad, dag och timme. Året med de olika årstiderna beräknas utifrån jordbanan runt solen. Månaden motsvarar rörelsen av månen runt jorden och förändringen i månens faser. Dagen kommer ifrån jordens rotation runt sig själv och därav kommer förändringen av dag och natt. Senare i historien hjälpte solen oss att dela upp dagen i timmar och minuter.

I äldsta tidskunskapen, när man utnyttjade himlen, var något mycket viktigt för folk inom jordbruket då det var avgörande för deras överlevnad. Senare när det kom en fastare bestämmelse av tiden tillät det folk att bestämma exakt sin plats i sekvensen av generation eller sin egen ålder. Fram till idag är fördelningen av tid viktig för vårt vardagliga liv. Det hjälper oss att organisera våra liv och strukturera våra jobbdagar. Framtiden kan endast planeras med en förståelse av tiden.

Med utgåvan av ”Calculation of Time” hedrar Pelikan detta viktiga framsteg i människlighetens historia. Tackvare sin tid – mindre elegans men exceptionell funktionalitet är den superbt tillverkade Pelikan reservoarpennan en exklusiv och värdefull följeslagare genom hela året.

Från månens bana runt jorden, som varar i knappt 30 dagar, delar man upp året i tolv månader. Belyst av solen, är bara hälften av månen vänd mot jorden. Baserat på månens position och solen och förhållande till varandra, ser vi varierande mängder av månen belyst. De fyra faserna av månen som man kan se, nymåne, på första kvartalet, fullmåne och sista kvartalet måne, är präglat på locket på Pelikans reservoarpenna i hög relief.

I forntiden använde babylonierna och grekerna solens position på himlen och skapade det första soluret. En vertikal skuggande pinne, vars skugga föll på en urtavla, tjänade till att mäta tid – kunde oftast utläsas rätt inom ett par minuter.

Pelikan har låtit strukturen av ett solur med elva märkta timmar graveras in på reservoarpennans lock. Den tolfte timmen visas som en hög relief i den nedre delen av klippet, som samtidigt symboliserar den skuggande pinnens funktion.

Tidigt utvecklade kulturer ett gillade till att visa årets cykel i bilder. Varje månade representerades av en aktivitet eller anpassades till en händelse från säsongen. På Pelikans reservoarpenna kan man se en cykel från tidig medeltid. Teman som såning, skörd och användning av naturprodukter karakteriserade de tidiga kalendrarna eller månadsbilderna. Den säsongsmässiga vegetationen kan också kännas igen på bilderna.

På många delar av världen använder man sig idag av den gregorianska kalendern. Uppkallad efter påven Gregory XIII, var den först efter många kalenderreformer beroende på dess precision och förmåga att korret markera tid i slutet av sextonhundratalet.

Om du värdesätter stilfull elegans när du skriver, kommer du att uppskatta hatverket av den högkvalitativa 18 karat guld spetsen, som har solen inristat som en relief. Pennans axel visar kalenderteman från det vardagliga livet under medeltiden. Bilderna är inpräntade i det svarta metallskaftet, belagt med rutenium trogen detalj och filigran och därefter förgyllt.

Pennans serienummer, som är ingraverat på påfyllnings skruven, gör varje reservoarpenna till ett unikt samlingsföremål. Pelikan har endast låtit tillverka 760 stycken av detta enastående skrivredskap. Denna globala utgåva är till minne av den kristna kalendern, som började ca. 760 år efter grundandet av Rom med Kristi födelse.

Reservoarpennan Calculation of Times lanserades år 2008 och har en begränsad upplaga av 760 pennor.

 

Mer detaljer

Exklusive förpackning

En detaljerad spets som matchar temat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.