Evolution of Script

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255565./evolution-of-scripthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255565./evolution-of-scriptsv_SEEvolution of ScripttrueEvolution of Scriptexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Evolution of Script

För tusentals år sedan kunde den samlade kunskapen om mänskligheten, de olika kulturella resultaten av olika folkslag, deras legender och deras historier endast spridas genom mun till mun metoden. Resultatet blev att mycket gick förlorat. Tackvare uppfinnandet av skrivkonsten blev det möjligt för våra förfäder att bevara sin kunskap för kommande generationer i sin ursprungliga form.

Pelikan hyllar detta historiska genombrott i den mänskliga civilisationen med en ny begränsad utgåva. Den första reservoarpennan i serien kallas ”Evolution of Script”. Med denna ser Pelikan tillbaka på det första skrivandet för tusentals år sedan: från grottmålningen som var förebilden till skriften, via uppfinningen av hieroglyfer i Egypten och mesopotamiska kilskriften, till utvecklingen av det grekiska alfabetet som var startskottet till den europeiska skriften.

Det högkvalitativa harts locket är graverat med motiv från grottmålningar. Pennkroppen, som är guldpläterade med lack dekorationer, visar de andra tidiga skrifterna som var ritande med symboler, handgjort graverat på ett mästerligt vis. De enskilda epokerna är visuellt åtskilda av guldpläterade ringar, för att på ett smidigt vis symbolisera raden av utveckling.

Den enastående karaktären av detta samlarföremål är mycket tydlig med sin 18-karat guld spets, som kommer vara präglat med olik design för varje utgåva. På klippet speglas det tema som pennan har, då samma mönster som man finner på klippet upprepas i hög relief på pennans spets.

Även tekniskt representerar detta mästerverk skriftens kultur i dess renaste form. Med massiva mässing komponenter garanterar pennan pålitlig funktion i kombination med den högsta graden av skrivkomfort. Det konstnärliga förverkligandet av temat, förenat med det fulländande arbetet och utnyttjande av material med högsta kvalitet, gör att ”Evolution of Script” är ett högt önskvärt objekt, speciellt för samlare.

Den klassiska kolv reservoarpennan ska endast produceras i en begränsad upplaga till 930 exemplar världen över: detta för att påminna om den första europeiska anpassningen till det feniciska alfabetet, som skedde på Kreta omkring 930 f.Kr. Serienumret, som är ingraverat på fyllningsratten, gör varje reservoarpenna till ett omissigenkänligt unikt objekt.

Evolution of Script hyllas av Pen World Magazin

pen award

Läsarna av den amerikanska tidningen Pen World Magazing avgjorde sitt beslut: Kolv reservoarpennan från den begränsade utgåvan ”Evolutuon of Script” tilldelades priset i “Kulturellt tema” kategorin (2008, läsarnas-val-pris).

Tio olika kategorier av hyllning och 50 nominerade produkter byggde grunden för läsarnas val. Reservoarpennan ”Evolution of Script” övertygade läsarna tackvare dess unikhet samt tekniska funktionalitet kombinerat med den högsta graden av skrivkomfort. Det konstnärliga förverkligandet av det kulturella tema gör "Evolution of Script" ett mycket eftertraktat objekt, speciellt för samlare.

Reservoarpennan Evolution of Script lanserades år 2007 och har en begränsad upplaga av 930 pennor.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.