Maki-e Four-Leaf Clover

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255571./maki-e-four-leaf-cloverhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255571./maki-e-four-leaf-cloversv_SEMaki-e Four-Leaf ClovertrueMaki-e Four-Leaf Cloverexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Four-Leaf Clover

Fyrklövern är en av de mest kända lyckobringarna. Enligt en gammal europeisk legend kommer den som hittar en fyrklöver också finna lyckan, eftersom den är väldigt ovanlig anses den vara en kraftfull talesman. I en berömd historia, räddades livet av Napoleon Bonaparte när han stannad upp på slagfältet för att plocka upp en fyrklöver och framgångsrikt duckade för en kula.

Varje enskilt blad på fyrklövern har en specifik innebörd: berömmelse, rikedom, äkta kärlek och god hälsa, kombinationen tros bringa lycka. Dessutom indikerar de fyra delarna av klövern hopp, lycka, hjärta och hälsa så väl som kompassens positioner – öst, väst, söder och norr – med fyra beskyddande krafter som förenas i en central punkt. Det finns en chans på miljonen att hitta ett femklöver – där de individuella delarna tros bringa kärlek, rikedom, hälsa, tur och framgång, liksom välstånd och lycka. Pelikan’s Maki-e reservoarpenna “Four-Leaf Clover” skildrar en femklöver och sex fyrklöver tillsammans med flera treklöver och använder “mother-of-pearl” och ”cut-gold” arbete bland många andra tekniker, som livligt återskapar denna lyckobringare.

Maki-e är konsten för japansk lackmålning och är känd för sin skönhet och artisteri. Ordet Maki-e kan bokstavligen översättas till “stänkt bild” eftersom mönstret är bestrött med guld- och silverpulver.

För processen, används det sällsynta japanska lacket Urushi i en mängd olika skick som poleras många gånger. Mönstret är ritat med färgat lack på ytan. Det är sedan bestrött med en mängd lacklager. Detta kallas för Togidashi-Maki-e tekniken, och användes för Pelikan reservoarpennan modell “Four-Leaf Clover”. Denna reservoarpenna tillverkades i den historiska japanska regionen Kaga, som är känd för traditionell japansk konst.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Four-Leaf Clover” är ett mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

“Four-Leaf Clover” lanserades år 2011 i en begränsad upplaga av endast 88 pennor världen över.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.