Maki-e Maiko in Kyoto

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255573./maki-e-maiko-in-kyotohttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255573./maki-e-maiko-in-kyotosv_SEMaki-e Maiko in KyototrueMaki-e Maiko in Kyotoexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Maiko in Kyoto

År 794, förklarade den japanske kejsaren Kammu överföringen av kapitalet i Japan till en ny stad som han kallade Kyoto. Det var platsen för en imponerande dynasti, där vanligt folk också levde kraftfulla liv. I slutet av 1100-talet, hade Kyoto blivit centrum för handel och industri i Japan. Efter ungefär 700 år av välstånd, återföddes Kyoto som en modern stad, när kejsaren Meiji flyttade huvudstaden till Tokyo. Idag är Kyoto den sjätte största staden i Japan, med en befolkningsmängd på 1,5 miljoner. Med sin långa historia har Kyoto många tempel och helgedomar, tillsammans med andra historiska arkitekturer, och blommar som den mest populära turistattraktionen i Japan.

En Maiko är en ung lärling som tränas i konst och kundservice vanor. Förr i tiden, började flickor som Maikos när de var mellan 9 och 12 år, den nedre åldersgränsen har dock höjts till efter examen av högstadiet. Unga och de med lärlingsstatus, en Maiko, bär en furisode, en långärmad kimono för ogifta kvinnor, justerade vid axlarna och uppfållade. På grund av den pråliga utstyrseln av lackerade träskor med rundade sulor och dinglande skärp, sägs nu en Maiko vara en symbol för skönhet för unga japanska kvinnor.

Pelikan Maki-e reservoarpennan “Maiko in Kyoto” skildrar en graciös Maiko, ståendes på en stenbelagd gångbana i fallande kronblad av körsbärsblommor med den historiska femvåningar pagodan av Kyoto i bakgrunden. Den tar upp temat Maiko, en av symbolerna för den gamla huvudstaden Kyoto.

Maki-e är konsten för japansk lackmålning och är känd för sin skönhet och artisteri. Ordet Maki-e kan bokstavligen översättas till “stänkt bild” eftersom mönstret är bestrött med guld och silver pulver. För processen, används det sällsynta japanska lacket Urushi i en mängd olika skick som poleras många gånger. Mönstret är ritat med färgat lack på ytan. Det är sedan bestrött med en mängd lacklager. Detta kallas för Togidashi-Maki-e tekniken.

Dessutom kan konstnären blanda träkolpulver och guldpulver i lacken, så att mönstret av designen höjs upp ovanpå ytan: Om du låter tummen glida över ytan kommer du att känna skillnaden. Det kallas för Taka-Maki-e tekniken.

För Pelikan reservoarpennan, modell “Maiko in Kyoto”, har Maki-e konstnären harmoniskt blandat de båda teknikerna. Denna reservoarpenna tillverkades i den historiska japanska regionen Kaga, som är känd för traditionell japansk konst.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Maiko in Kyoto” är ett mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

“Maiko in Kyoto”, lanserades år 2010, finns tillgänglig i en begränsad upplaga av endast 88 pennor världen över.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.