Maki-e Spring & Autumn

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255577./maki-e-spring-autumnhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255577./maki-e-spring-autumnsv_SEMaki-e Spring & AutumntrueMaki-e Spring & Autumnexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Specialutgåva

Maki-e Spring & Autumn

Som symboler för vår och höst, ritades körsbärsblomman och lönnen på reservoarpennans hatt och kolv. Tre traditionella japanska mönster har ritats och avbildats på hattens bakgrund: en vattenström i det gröna området, ett mönster av hampablad i det bruna området och en gyllene rand applicerades, genom att använda många små bitar av guldfolie. Ytterligare konstnärliga mönster har ritats och syns på kolven tillsammans med små bitar av blå skal som användes för att skapa och tillverka den vackra randen på reservoarpennan Raden. Ett aldrig sinande linjemönster har ritats i det lila området som representerar, och innebär evig kärlek. Harikiritekniken anses vara en av de svåraste Maki-e-teknikerna och används också i det silvriga området vilket ger en dramatisk och vacker finish på denna utsökta penna.

"Vår och höst" är ett mästerverk som kombinerar Pelikan Tysklands hantverksskicklighet med över 175 år av tradition och teknik i kombination med mästerliga, japanska traditionella Maki-e-målningstekniker. Pelikans logotyp på kronan, den begränsade upplagans nummer och konstnärens signatur ritades för hand på varje reservoarpenna med hjälp av maki-e-tekniker.

Varje reservoarpenna är utrustad med en 18 karat, tvåfärgad spets i guld och är innesluten i en traditionell japansk pennask av Paulowniaträ. Denna serie är begränsad till en upplaga av endast 111 stycken i hela världen.

 

Mer information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.