Maki-e Dragonfly

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255578./maki-e-dragonflyhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255578./maki-e-dragonflysv_SEMaki-e DragonflytrueMaki-e Dragonflyexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Begränsad utgåva

Maki-e Dragonfly

Draksländor är berömda för sin exeptionella flygförmåga. Efter som den bara flyger framåt och aldrig baklänges, anses de vara en lyckosymbol i japansk mytologi som står för uthållighet och tålmodighet. Under krigstiden i Japan, använde samurajer symbolen av en slända som prydde på deras vapen och utrustning.

På den färgglada bakgrunden på skaftet av reservoarpennan är fem draksländor livligt tecknade. De föreställer "Tsugigami" en traditionell japansk papperssort, som tillverkas genom att sätta ihop olika bitar av papper. Bilden med draksländan togs fram genom att använda olika Maki-e tekniker som Raden, Byakutan-nuri, Kawari-nuri och Togidashi- Taka-Maki-e.

”Draksländan” är ett mästerverk som kombinerar tyskt hantverk från Pelikan som bygger på mer än 179 års erfarenhet med utmärkta japanska målningstekniken Maki-e.

Varje reservoarpenna har Pelikans logotyp på kronan och är individuellt numrerad och signerad för hand av konstnären. Denna serie är begränsad till endast 111 stycken över hela världen. Varje modell är utrustad med en 18 karats guldspets i två färger och dekorerad med rhodium och levereras i en traditionell japansk presentask av paulownia trä.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.