Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves

Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set

 Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Cherry Blossom & Autumn Leaves

Två motsatta årstider presenteras med denna Maki-e serie. De fångar skönheten i blommorna på våren och de färgade löven på hösten. Som ett set kombinerar de den eviga cirkeln av årstiderna.

Maki-e och Chinkin är de mest representativa teknikerna för dekorativa lackartiklar.

I Maki-e, görs mönster med lack genom att man använder en speciell pensel. Sedan strös eller fästs guldfolie, guld- och silverpulver i mönstret. Denna noggranna och tidskrävande process upprepas många gånger för att ge djup åt mönstret.

Chinkin är tekniken att dekorera lackartiklar genom att snida mönster i den lackerade ytan med en skarp mejsel. I nästa steg läggs guldfolie och pulver i det snidade mönstret. För Pelikan reservoarpennorna i modell “Cherry Blossom” och “Autumn Leaves”, har Maki-e konstnären harmoniskt blandat de båda teknikerna.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellerna “Cherry Blossom” och “Autumn Leaves” är mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas tillsammans som ett set i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

Modellerna “Cherry Blossom” och “Autumn Leaves” lanserades år 2008.
Endast 250 pennor lanserades av var modell världen över. De är nu utsålda hos Pelikan.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.