Maki-e Hikaru Genji & Genji Aoi no ue

Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set

 Maki-e Genji Aoi no ue & Hikaru Genji - Set
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Genji

“The Tale of Genji” är Japan’s äldsta roman skriven för tusen år sedan. Pelikans reservoarpenna “Genji” skildrar hjälten i romanen vid namn “Hikaru Genji” och, på den andra reservoarpennan, skildras hjältinnan, “Aoi no Ue”.

Reservoarpennan för hjälten är dekorerad med moln, hjul och blomman stockros, som refererar till centrala delar av den gamla sagan. På reservoarpennan av den kvinnliga motsvarigheten skildras rökelse och vin.

Maki-e är en traditionell japansk teknik för att skapa dekorativa lackartiklar, och denna teknik användes för att illustrera “The Tale of Genji”. I Maki-e, görs mönster med lack genom att man använder en speciell pensel. Sedan strös eller fästs guldfolie, guld- och silverpulver i mönstret. Denna noggranna och tidskrävande process upprepas många gånger för att ge djup åt mönstret.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “The Tale of Genji” är ett mästerverk med fint driven guldspets av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas tillsammans som ett set i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

Setet “Genji”, lanserades år 2002, det fanns tillgängligt i en begränsad upplaga av endast 60 set världen över och är nu utsålt hos Pelikan.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.