Maki-e Mubyo & Takara-zukushi

Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set

 Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Mubyo & Takara-zukushi

I denna uppsättning symboliseras två grundläggande mänskliga begär – hälsa, kallad Mubyo på japanska och rikedom, vilket kan översättas med Takara-zukushi.

På “Mubyo” reservoarpennan, är sex kalebasser (speciella skålar) avbildade. Enligt japansk legend, bor Gud i en stor kalebass. Av denna anledning betraktas de som förtrollande. En kombination av sex kalebasser kallas på japanska “Mubyo” som betyder frånvaro av sjukdom. Därför är dessa sex kalebasser avhållna objekt som tros kunna skänka ett långt och hälsosamt liv.

På “Takara-zukushi” modellen, skildras flera siffror. Alla symboliserar de rikedom och är skrivna i de traditionella japaska Kissho designen, som sägs ge lycka.

Nyoi-hoju: Denna dyrbara värld uppfyller någons önskan

Hoh-yaku: Nyckeln till skattkammaren

Uchide-no-Kuzuchi: Den magiska hammaren som uppfyller vad man önskat sig

Choji: Det tropiska vintergröna trädet tillhandahåller örtmedicin och kryddor

Förutom ovanstående symboler skildras även Tachibana (en orange mandarin), Tabane-noshi (en bunt av symboler fäst på en gåva), Fundo (en traditionell våg för att mäta vikt), Kinchaku (en tygpåse) och Makimono (en rulle dokument). Dessa symboler tros bringa lycka och används även som mönster i traditionella japanska klädesplagg och skärp.

Maki-e är konsten för japansk lackmålning och är känd för sin skönhet och artisteri. Ordet Maki-e kan bokstavligen översättas till “stänkt bild” eftersom mönstret är bestrött med guld- och silverpulver. För processen, används det sällsynta japanska lacket Urushi i en mängd olika skick som poleras många gånger. Mönstret är ritat med färgat lack på ytan. Det är sedan bestrött med en mängd lacklager. Detta kallas för Togidashi-Maki-e tekniken. Dessutom kan konstnären blanda träkolpulver och guldpulver i lacken, så att mönstret av designen höjs upp ovanpå ytan: Om du låter tummen glida över ytan kommer du att känna skillnaden. Det kallas för Taka-Maki-e tekniken.

För Pelikan reservoarpennorna modell “Mubyo” och “Takara-zukushi”, har Maki-e konstnären harmoniskt blandat de båda teknikerna. Pelikans “Mubyo” och “Takara-zukushi” är ett set av två reservoarpennor, skapade i den historiska japanska regionen Kaga, som är känd för traditionell japansk konst.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellerna “Mubyo” och “Takara-zukushi” är mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas tillsammans som ett set i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

“Mubyo” & “Takara-zukushi” setet, lanserades år 2002, det fanns tillgängligt i en begränsad upplaga av endast 60 set världen över och är nu utsålt hos Pelikan.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.