Maki-e Fantasia

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255587./maki-e-fantasiahttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255587./maki-e-fantasiasv_SEMaki-e FantasiatrueMaki-e Fantasiaexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Maki-e Fantasia

Med denna senaste begränsade upplaga, lanserar Pelikan en Maki-e reservoarpenna som är både ovanlig och förbluffande vacker. Istället för de mer typiska landskapen, beskriver Fantasia en traditionell japansk design kallad ”Komon Pattern”, som ofta används för eleganta japanska Kimonos. Åtta hexagoner med åtta olika stilar skapar subtila färgkombinationer som gläder ögat med sina många detaljer, alla målade med omsorgsfull kärlek. Hexagonerna omges av körsbärsblommor i en rödaktig gyllene färg som är målade på en varierande bakgrund som är målad med ”Byakudan-Nuri” tekniken, med guldblad och klarlack. Tack vare denna teknik, skimrar lacken med ett överraskande djup i ett rött och oranget sken när du vrider reservoarpennan i dina händer.

För Pelikan Maki-e reservoarpennan Fantasia, användes den genomarbetade Kaga Togidashi-Taka-Maki-e tekniken. Det är ett mästerverk som kombinerar tyskt hantverk, baserat på över 175 års tradition & teknik, med överlägsen japansk Maki-e målningsteknik som är välkänd över hela världen.

Pelikan loggan på kronan, det begränsade upplagenumret, och konstnärens signatur är alla ritade för hand, med Maki-e tekniken. Denna serie är begränsad till endast 88 pennor över hela världen. Varje reservoarpenna har en 18 karat, tvåfärgad guldspets i storlek M och ligger i en traditionell japansk pennask gjord av Paulownia trä.

 

Mer Information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.