Maki-e Karajishi (Chinese Lion)

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255588./maki-e-karajishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255588./maki-e-karajishisv_SEMaki-e KarajishitrueMaki-e Karajishi (Chinese Lion)exclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Karajishi (Chinese Lion)

Tigrar brukade betraktas som djurens konung i det forna Kina, men när ryktena om lejon gick vidare till det kinesiska folket via sidenvägen, tog lejonen platsen från tigrarna. Lejonen betraktades också som en symbol för kungamakten – inte bara i Kina utan även i Egypten och Indien där lejonstatyer placerades i palatsen av deras dynastier för att representera kungens makt och för att skydda honom.

Karajishi är ett imaginärt lejon introducerat från Tang Dynastin (7: e till 10: e århundradet) till Japan. I både öst och väst, har ett lejon ansetts vara ett värdefullt lyckobringande djur som förhindrar ondska, lockar lycka och främjar glädje. De två lejonen och färgade bollarna som avbildas på reservoarpennan tros förverkliga dina drömmar och ge dig glädje och lycka.

Maki-e är en traditionell japansk teknik för att skapa dekorativa lackartiklar, och denna teknik användes för att illustrera “Karajishi”. I Maki-e, görs mönster med lack genom att man använder en speciell pensel. Sedan strös eller fästs guldfolie, guld- och silverpulver i mönstret. Denna noggranna och tidskrävande process upprepas många gånger för att ge djup åt mönstret.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Karajishi” är ett mästerverk med fint driven guldspets av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

“Karajishi” lanserades år 2007, och finns tillgänglig i en begränsad upplaga av endast 88 pennor välden över.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.