Maki-e Seaside

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255589./maki-e-seasidehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255589./maki-e-seasidesv_SEMaki-e SeasidetrueMaki-e Seasideexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Maki-e Seaside

Det glittrande vattnet i den brytande vågen på hylsan drar direkt till sig uppmärksamheten till denna fantastiska målning av Maki-e konstnären Shozo Nakamura. Han modellerade designen av reservoarpennan Pelikan Seaside utifrån målningen”The great wave of Kanagawa” av Hokusai Katsushika, som var en av de mest kända japanska konstnärern i Edo Era och var framförallt känd för hans serier kallade “the thirty-six sceneries of Mount Fuji”. På grund av den skickliga användningen av pärlemor och äggskal, blir målningen på denna extraordinära Pelikan M1000 reservoarpennan levande. För att fullända kust-känslan, är huven dekorerad med två traditionella japanska drakar, även de tagna från Edo Eran, och ljungpipare som slår ner på vågorna.

För denna model, har flera Maki-e tekniker kombinerats genom Kaga Togidashi-Taka Maki-e. Pelikan loggan på kronan liksom numret för den begränsade upplagan och konstnärens signatur är samtliga ritade för hand med Maki-e tekniken.

Genom kombinationen av mer än 175 års Pelikan-kunskap och överlägsna japanska Meki-e tekniker, är Seaside ett mästerverk med fantastiska detaljer. Den är begränsad till endast 88 stycken världen över, var och en med en noggrant skapad två-färgade spets i 18 karat. Varje reservoarpenna är inbäddad i en traditionell japansk pennlåda tillverkad av Paulownia-trä.

 

Mer information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.