Kyokko & Gekko

Kyokko & Gekko - Set

 Kyokko & Gekko - Set
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Kyokko & Gekko

“Kyokko” (Solljus) och “Gekko” (Månljus) är ”Raden-reservoarpennor”, handgjorda med pärlemor partiklar. Raden är ett traditionellt dekorativt japanskt hantverk som används för lackartiklar och träverk.

Kyokko

“Kyokko” översätts med “solljus” och är gjort av abalone snäckor från Japanska havet. Eftersom abalone är mycket små, är delarna för Raden begränsade. Det är en av de mest färgstarka delarna på abalone som reflekterar regnbågens färger.

Abalone snäckan placeras på marken och plattas till med en hård sten till mycket tunna skivor. Dessa skivor skärs till smala remsor och fästs sedan på hinnan av lacken runt huven och hylsan på reservoarpennan M800.

Återigen beläggs den med lack och sedan poleras ytan. Pelikan logotypen ritas med den kända Maki-e tekniken, omgiven av matchande färger av partiklar från abalone snäckan.

Gekko

“Gekko” betyder “månljus” på japanska. Denna reservoarpenna är gjord av den australiensiska abalone snäckan. Även om storleken av denna abaolne är stor, är den blå färgen av snäckan liten. Så det är nödvändigt att välja de bästa blå färgdelarna. Abalone snäckan placeras på marken och plattas till med en hård sten till mycket tunna skivor. Dessa skivor skärs till smala remsor och fästs sedan på hinnan av lacken runt huven och hylsan på reservoarpennan M800. Återigen beläggs den med lack och sedan poleras ytan. Pelikan logotypen ritas med den kända Maki-e tekniken, omgiven av matchande färger av partiklar från abalone snäckan.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellerna “Kyokko” och “Gekko” är mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor.

Varje reservoarpenna packas i en traditionell japansk presentask som är gjord Paulownia wood.

“Kyokko & Gekko” setet lanserades år 2005 och fanns tillgängligt i en begränsad upplaga av 200 set världen över och är nu utsålt hos Pelikan.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.