M1000 Raden Starlight

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255595./m1000-raden-starlighthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255595./m1000-raden-starlightsv_SEM1000 Raden StarlighttrueM1000 Raden Starlightexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

BEGRÄNSAD UPPLAGA

Souverän® M1000 Raden Starlight

Reservoarpennorna från Raden Kollektionen tillhör de mest konverterade Pelikan pennorna idag. Raden är ett traditionellt japanskt dekorativt hantverk som används för lackartiklar och träarbeten. Reservoarpennan M1000 Starlight är tillverkad av partiklar från abloneskal som härrör från Japanska havet. I produktionsprocessen, placeras abaloneskalet på marken och plattas till med en sten till mycket tunna bitar. Dessa bitar skärs i smalar strimlor och fästs i varierande mönster runt huven och hylsan av reservoarpennan M1000. De lösa delarna dekoreras med guldstoft som strös över reservoarpennan tills den ser ut som en stjärnbeströdd natthimmel. Efteråt, täcks pennan än en gång med lack, och sen poleras ytan. Med Maki-e tekniken, signerar och numrerar konstnären varje reservoarpenna.

År 1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt fyllningssystem för reservoarpennor. Denna teknik, förfinad och uppdaterad, används än idag. M1000 är ideal för beundrare av reservoarpennor som skriver mycket eftersom den har den största bläckkapaciteten för en kolvreservoarpenna som finns på marknaden idag.

Pelikan reservoarpennorna M1000 Starlight är mästerverk med en fin spets av 18 karat guld I storleken M, accentuerad med en rodium dekor. Varje reservoarpenna är förpackad I en traditionell japansk presentask som är tillverkad av Paulownia trä. M1000 Starlight kommer att lanserar hösten 2014 och finns endast tillgänglig i en begränsad upplaga av 333 stycken världen över.

 

Mer Information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.