M1000 Raden Sunrise red

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255596./m1000-raden-sunrise-redhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255596./m1000-raden-sunrise-redsv_SEM1000 Raden Sunrise redtrueM1000 Raden Sunrise redexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

BEGRÄNSAD UPPLAGA

Souverän® M1000 Raden Sunrise red

Raden är ett traditionellt japanskt dekorationshantverk för lackering och arbeten på trä. Reservoarpennan M1000 Raden Sunrise red har först målats i en djup röd färg med speciell japansk Urushi-lack. Därefter skapas de färgade strimmorna med partiklar av snäckskal till havsöra, som återfinns i Japanska havet. I produktionsprocessen placeras snäckskal på marken som plattas till mycket tunna blad med en hård sten. Dessa blad kapas till smala strimlor som sedan fixeras på lackskiktet runt hatten och cylindern på reservoarpennan M1000. Efter denna procedur får reservoarpennan åter ett skikt med lack som sedan poleras.

Med Maki-e tekniken, som användes exklusivt för japanska kungligheter som tecken på deras makt, signerar och numrerar konstnären individuellt varje reservoarpenna.

1929, registrerade Pelikan ett patent för kolvmekanismen, ett nytt fyllnadssystem för reservoarpennor. Denna teknik, förfinad och uppdaterad, används ännu idag. M1000 är perfekt för personer som skriver mycket då den har den största bläckkapaciteten som någon reservoarpenna kan erbjuda på marknaden idag.

Pelikan reservoarpennor M1000 Raden Sunrise red är mästerverk med skickligt skapade 18-karats guldstift i storlek M, accentuerade med en utsmyckning i rhodium.

Varje reservoarpenna levereras i en traditionell japansk presentlåda I Paulownia-trä.

M1000 Raden Sunrise red kommer ut under sommaren 2016 och kommer endast att finnas som “limited edition” om 333 stycken för hela världen. Alla Maki-e och Raden-pennor från Pelikan säljs ut mycket snabbt, så vi rekommenderar att redan nu reservera ditt eget exemplar.

 

Mer Information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.