The Hanging Gardens of Babylon

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255599./the-hanging-gardens-of-babylonhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255599./the-hanging-gardens-of-babylonsv_SEThe Hanging Gardens of BabylontrueThe Hanging Gardens of Babylonexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

The Hanging Gardens of Babylon

En hyllning till estetiskt tilltalande och tekniskt kunnande

Kung Nebuchadnezzar II fick trädgårdarna konstruerade för sin fru Amytis ungefär 600 före vår tideräkning. Hon skulle hitta en del av sitt gröna hem i Persien mitt i det ökenliknande klimatet i Babylon och forna skrifter berättar om en imponerande ny struktur som var skapad och bestod av trappstegs formationer som bestod utav exotiska träd, buskar, blommor och örter växte. Den enorma trädgården krävde ett sofistikerat system för att bevattnas med vatten från Euphrates. De hängande trädgårdarna kombinerade estetisk vacker natur med ny avancerad teknik för att skapa detta sanna mästerverk. Inspirerat av detta, kombinerar Pelikans reservoarpenna största precision i tillverkning med traditionellt hantverk och konstnärlig och teknisk skicklighet. Detta särskilda skrivinstrument hyllar och speglar detta arkitektoniska mästerverk genom att den innehåller en avbildning av den främre av två steg av den gamla terrasserade struktur. Bakgrunden som reflekteras på pennan visar hur terrasserna stöttades av pelare och välvda valv. Representationen av denna terrasserade struktur är återigen avbildad på locket av denna unikt tillverkade reservoarpenna.

Babylons hängande trädgårdar täckte cirka 120 meter på båda sidor av den stigande trappa skildes i form av en utstickande sluttning enligt vad vi lära oss av den historiska redovisningen av den struktur som förstördes i ett tidigt skede. År 300 f.Kr. tros den Babyloniska prästen Berossos ha varit den första att beskriva trädgårdarna baserat på Babylonisk dokumentation. Hans arbete har gått förlorat men skrönor från år 100 f.Kr. citerade det och höll kunskapen om de magnifika trädgårdarna levande.

Denna storslagna form av trädgårdskonstruktion skulle troligen ha gett observatören ett intryck av en hängande park och bakom det hela fanns en högt utvecklad teknisk förståelse. Det är troligt att de bärande väggarna och pelarna var gjorda utav bränt tegel och att det fanns passager under de enskilda terrasserna. Underlaget av var enskild terrass tros ha försetts med rör, naturlig asfalt, tegel och blyplåt så att vatten inte kunde sippra igenom. Den översta nivån bestod av bördig hummus.

Om denna utgåva.

Pelikan har satt höga standarder för ”Världens Sju Underverk”. Utgåva: utomordentligt hantverk och konstnärlig återgivning av upplagans respektive ämnesområde är båda förutsättningar. The Hanging Gardens of Babylon" Limited Edition reservoarpenna kombinerar alltså tysk precisions hantverk med inslag av gammal svunnen tid. Var penndetalj har designats och skapats minutiöst för att spegla och hylla denna magnifika prestation. De nya Hängande Trädgårdar skrivredskap är invecklade i detalj, med ett guldpläderat lock som konstnärligt skildrar den fyrastegade terrassen. Den mörkgröna hylsan raffineras med lack och poleras till en hög glans. Kantad av en guldpläderad ring, flyter den in i den utomordentligt tilverkade främre delen av reservoarpennan. Den handgjorda 18 karat guldspetsen är dekorerad med individuellt präglas stiliserad återgivning av terrassen. De hängande trädgårdarna seriens skrivredskap erbjuder en ny elegans som förenar funktionalitet, hållbarhet och skönhet. Den nya Limited Edition har sitt egna särskilda serienummer ingraverat på fyllningshandtaget som identifierar var reservoarpenna som ett unikt mästerverk. Pelikan har endast tillverkat 410 exepmlar av detta dyrbara skrivredskap, ett antal valda att representera arbetet från den Babyloniska prästen Berossos från år 300 f.Kr., , de första skrifterna kända för oss har säkerställt genom hans skrifter som denna magnifika terrasserad trädgård skulle komma ihåg och inte försvinna i glömska.

Reservoarpennan Hanging Gardens of Babylon lanserades år 2009 och har en begränsad upplaga av 410 pennor.

 

Mer detaljer

Exklusive förpackning

Praktfulla detaljer

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.