The Lighthouse of Alexandria

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255601./the-lighthouse-of-alexandriahttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255601./the-lighthouse-of-alexandriasv_SEThe Lighthouse of AlexandriatrueThe Lighthouse of Alexandriaexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

The Lighthouse of Alexandria

Pelikans nya begränsade utgåva, “The Lighthouse of Alexandira”, är ytterligare en höjdpunkt av “Världens sju underverk” serien bestående av fina skrivinstrument. Den här gången går hyllningen till den högsta av de sju underverken – Pharos i Alexandria. Denna majestätiska gamla fyr stod på ön Pharos, nära kusten till Egyptens gräns, för över tusen år sedan; byggd år 300 f.Kr., det var den första fyren i historien som brann.

Denna exklusiva reservoarpenna tillverkad av Pelikan påminner om detta tekniska och konstnärliga underverk genom en motsvarande grad av precision och hantverk. Till och med presentationen är unik: pennan visas snyggt under en glaskupol som är designad för att påminna om originalet. Genom ett mörkblått lackerat fat inneslutet av guldpläterade kanter och det guldpläterade klipp betonas pennans dyrbarhet.

Ytterligare drag hos “The Lighthouse of Alexandira” är formerna som representerar fyra stiliserade fyr fönster på det mörkblå locket. Samlare som värdesätter den högsta grad av funktionalitet och känslan vid skrivning kommer bli särskilt glada över den 18-karat guld spets, individuellt präglad av en flammande fyr brand. Varje reservoarpenna från den begränsande utgåvan ”The Lighthouse of Alexandria” skall bli unik genom det ingraverade serienummer på påfyllandsratten.

Om utgåvan

Serien är begränsad till 440 pennor, en hänvisning på höjden på den exempellösa struktur: Pharos i Alexandria var 440 fot hög och tog över 20 år att bygga. Det ansågs vara ett arkitektoniskt mästerverk och är än idag den högsta fyren som någonsin byggts i världen.

Reservoarpennan The Lighthouse of Alexandria lanserades år 2007 och har en begränsad upplaga av 440 pennor.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.