Silver Screen

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255605./silver-screenhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255605./silver-screensv_SESilver ScreentrueSilver Screenexclusive-text-background

Silver Screen

Rörliga moment på celluloid
… fångas för evigt.

Den exklusiva reservoarpennan, som är begränsad till endast 420 objekt, hyllar mer än 100 år av filmhistoria. Denna nya begränsade upplaga ”Silver Screen” representerar celluloiden som användes i tidiga filmer.

År 1887 utvecklade Hannibal Goodwin rullfilmen som utnyttjade celluloiden som ett nytt fotografiskt medie vilket lade grunden för filmindustrin. Därigenom skapade han så mycket mer än bara ny filmkonst: han gjorde det möjligt att dela stunder av glädje och skratt, allt genom de magiska filmerna. Det var inte förrän tillkomsten av celluloid som stjärnor såsom Charlie Chaplin, Marilyn Monroe och James Dean blev världsberömda. Men till en början var det inte lätt: filmerna som spelades på cellulosanitrat var mycket brandfarliga, brast nästan ut i lågor endast av värmekontakt. En farlig egenskap som slutligen försvann på 1950-talet då filmmaterialet förfinades.

Hollywoods utveckling till västvärld filmernas mittpunkt började 1911. Strax efter att det första filmbolaget på västkusten öppnades, då flyttade många studios från New York – som till en början var epicentrum i branschen. Det milda klimatet, den ihållande dagtiden och friheten från de bestämmelser och begränsningar som fanns i New York Motion Picture Patens Company gjorde att det storslagna Los Angeles samhället lockade filmindustrin. Den segern som västkustens filmindustri vann över östkusten inledde en ny era av Hollywoodfilmer och stjärnor. Från en tid som präglades av svart och vita stumfilmer, till dagens storsäljande ljudfilmer och särskilda effekter, så har ingen annan industri utvecklats så snabbt som Hollywoods ”drömfabrik”. Walk of Fame är en av de mest kända turistattraktionerna i Hollywood: på Hollywood Boulevard finns mer än 2.000 stenplattor med stjärnor för att hylla de förflutna och dagens kändisar inom show businessen.

Likt ”Modern Times", "Casablanca" eller "Borta med vinden", är Pelikans begränsade utgåva av Silver Screen en klassisk ikon, gjord för evigheten. En ring av äkta celluloid i form av en filmremsa omsluter pennans axel och fyra röda rubiner markerar mitten av varje konstfull inpräntade palladium-plänterade stjärna. De faktorerna samverkar för att hylla minnet av de episka stunderna av Hollywoods filmsekvenser. Klassiskt svart tillsammans med sterling silver ger pennan en tidslös elegans. Mycket begränsad: Serienumret för varje begränsad utgåva av Silver Screen reservoarpenna är ingraverat på fyllningshantaget.

Tillgängliga spetsbredd: M

Reservoarpennan Silver Screen lanserades år 2009 och har en begränsad upplaga av 420 pennor.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.