Souverän® svart-blå

Souverän - Rollerball

 Souverän - Rollerball
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

En riktigt klassiker

År 1929 var Pelikan det första företaget i världen att inför differentierade klovmekanismen. Tekniken gör att ”spindeln” inuti reservoarpennan vänds snabbare än slutdelen av pennkroppen, detta med hjälp av två olika trådar. Fram till idag finns denna reservoarpenna i många olika varianter, och även om den med tiden har utvecklas i design och tekniska detaljer så förblir den grundläggande tekniken densamma.

År 1950 lanserades 400modellen. Med sin grönrandiga pennkropp, har den blivit en global symbol för Pelikanmärket. På åttitalet fick serien namnet Souverän, tackvare populärt vetande kallas pennan ofta vid sitt smeknamn Stresemann, då den statliga sekreteraren för ”Weimarer Republik” var kända för sina randiga kostymer… . Den första Souverän modellen med svart- och blårandig hylsa lanserades i produktsortimentet 1995.

Produktionen av hylsan är en komplicerad uppgift, eftersom bomullsmaterialet - har utvecklats speciellt för Pelikan - måste gå genom många tillverkningssteg för att skapa det randia materialet. Det är böjt, filtrerat och dess konturer är diamantskurna.
Nästa, den karakteristiska dubbel klipp på baksidan av pennkroppen och huven ä integrerade i materialet.
Detta görs med största noggrannhet för att få en så smidig övergång mellan materialen. Skrivinstrumentet poleras sedan till skinande glans innan det lätt fjädrande klippet med den berömda, stiliserade pelikanen blir monterad.

Om du älskar klassiker, bör du äga en Souverän skrivdon.

 

Mer Information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.