Souverän® svart-silver

Souverän - Rollerball

 Souverän - Rollerball
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

En riktigt klassiker

År 1929 var Pelikan det första företaget i världen att införa den differentierade klovmekanismen. Tekniken gör att ”spindeln” inuti reservoarpennan vänds snabbare än slutdelen av pennkroppen, detta med hjälp av två olika trådar. Fram till idag finns denna reservoarpenna i många olika varianter, och även om den med tiden har utvecklas i design och tekniska detaljer så förblir den grundläggande tekniken densamma.

En svart och silvrig version lanserades 2002, i samma stil som den svarta modellen från 1980-talet. Med en kropp tillverkade av höggradigt harts, den har även ett grönt transparent titt-fönster. Oavsett, istället för guld pläteringen, ger en palladium plätering denna Souverän penna i svart och silver dess karaktäistiska, unika prakt.

Efter den enorma succén av de eleganta Souverän serierna 405 och 805 i svart-silver, har Pelikan även lanserat den populära storleken 605 som en specialutgåva. Modellerna av denna specialutgåva – reservoarpennor (spetsstorlek EF, F, M och B), kulspetspetspennor och rollerball – är riktiga samlarobjekt och är endast tillgängliga under en begränsad tid.

Om du älskar klassiker, bör du äga en Souverän.

 

Mer Information

Passar perfekt till våra accessoarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.