Souverän® Stresemann

Souverän® R805 Stresemann

 Souverän® R805 Stresemann
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Souverän® Stresemann®

Weimarrepublikens utrikesminister, Gustav Stresemann (1879-1929), hedrades 1926 med Nobels fredpris. Tillsammans med sin franska kollega Artistide Briand uppmärksammades han för sitt försoningsarbete mellan de båda nationerna efter första världskriget. Vid sidan av sin imponerande politiska karriär, blev Stresemann också berömd för kreationen av en ny sorts kostym som var både tillräckligt formell för officiella möten men ändå bekväm för hans arbete på kontoret. Stresemann tyckte om att bära kostymer med tunna ränder. Och som livet ibland gör, uppstod en legend... och plötsligt kallade folk de randiga reservoarpennorna från Pelikan — som just då började sin globala succéturné runt jorden — för ”Stresemann”.

Både kostymerna och pennorna bär till denna dag fortfarande det namnet. För att officiellt erkänna och ära denna legend, har Pelikan nu döpt det senaste tillskottet i standardkollektionen Souverän-pennan med eleganta ränder i antracit, till ”Stresemann”.

Den randiga kolven med sina subtila ränder i antracit tillverkas genom en komplex process av cellulosaacetat. För de svarta elementen används syntetiskt harts av hög kvalitet. Klämman och ringarna är förädlade i palladium och guldspetsen på reservoarpennan är helt i rhodium för att få ett silvrigt utseende. Varje penna monteras och kontrolleras för hand. Denna eleganta serie finns i storlekarna 405 och 805 och varje serie består av en reservoarpenna, en kulspetspenna och en bläckpenna.

 

Mer Information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.