Demonstrator M1005

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255646./demonstrator-m1005https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255646./demonstrator-m1005sv_SEDemonstrator M1005trueDemonstrator M1005exclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Specialutgåva Demonstrator M1005 – Se hur det funkar

När Pelikan registrerade patentet för den differentierade kolvmekanismen 1929, visste ingen att denna teknik skulle överleva i årtionden . . . Men fram tills idag har bara några små förändringar fulländat kolvmekanismen, och Demonstrator modellen, som först introducerades i en liten storlek för att visa hur det fungerar, blev en global succé. Tekniskt kunniga personer fascineras av att kunna se mekanismen ”in action” varje gång de återfyller sin reservoarpenna . . . och därför bestämde sig Pelikan för att lansera denna specialutgåva, Demonstrator i storleken 1005 år 2011.

Produktionen av Demonstrataor kolv reservoarpennan innebär många utmaningar för produktionen: När Demonstratorn har tillverkats, är inte bara varje dammpartikel inne i pennan synlig utan de kan dessutom inte längre tas bort, därför måste produktionen tillmötesgå ovanligt höga standarder. Eftersom insidan av en transparent reservoarpenna måste vara lika attraktiv som utsidan, en särskild ansträngning måste göras genom att putsa alla tekniska delar och genom att säkerställa att smörjmedlet av kolven inte försämrar det goda optiska intrycket. Dessutom, har en mässingsdel inne i reservoarpennan som normalt sett inte släpper igenom en glimt försetts med ett specialfönster för att bättre visa rörelserna av kolven i aktion. Alla dessa aspekter skapar tillsammans en reservoarpenna som saknar motstycke.

M1005 är den största kolv reservoarpennan av Pelikan och har en store kapacitet än någon annan kolv reservoarpenna på marknaden. Spetsen är gjord av 18 karat guld, helt täckt med rodium, för att ge ett silvrigt intryck. Klämman och ringarna är palladium pläterade.

Demonstrator-modellen levereras i en snygg presentförpackning med ett transparent fönster i locket, för att möjliggöra en direkt skymt av den lika transparenta reservoarpennan.

Så mycket kärlek för detaljer, och en produktion med sådan hög precision gjord i Tyskland, har belönats: 2011 vann M1005 Demonstrator av Pelikan den berömda franska utmärkelsen "Le Trophée du Stylographe".

 

Mer Detaljer

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.