Specialutgåva "Mount Everest"

Mount Everest Reservoarpenna M640

 Mount Everest Reservoarpenna M640
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Unik och spektakulär precis som världens högsta berg.

Det högsta berget på jorden har sitt ursprung, liksom hela Himalaya bergkedjan, från kollisionen mellan den indiska och den eurasiska kontinentplattan. Denna process startade för ungefär 50 miljoner år sedan, och än idag växter Mount Everest flera millimeter (inches) som följd av förflyttningen av dessa kontinenter. Berget når majestätiska 8.850 meter upp i himlen. Det är en av de ”Seven Summits”, som omfattar de högsta bergen på alla de sju kontinenterna. Klimatet är väldigt extremt, med temperatur på minus 60 grader Celsius under den kallaste månaden. Och när den sydvästra jetströmmen slår till mot toppen kan det blåsa upp till 285 kilometer (miles)/timmen. Enorma snöfall med snö upp till 3 meter (feet) dagligen är inte ovanligt och en bestigning är endast möjlig att genomföra under en utav de sällsynta ”fönsterna”, som ge mer eller mindre stabilt väder. Nya Zeeländaren Edmund Hillary och hans sherpa Tenzing Norgay var de första att nå toppen den 29 maj 1953. Denna händelse firades internationellt som en erövring av den ”Tredje polen”. Ungefär 3.680 bestigningar har registretats hittills.

Specialutgåvan “Mount Everest” är skapade av de finaste materialen. Den utmärkta nya pennkroppen i metall med en komplex gravyr och ett speciellt skapat guldpläterat berg skapar elementen. Dess representation strömmar in i antracit-färgad dyrbara kåda/harts komponenter i främre delen och bläcket handtaget. Den 18 karats guld spetsen med rodium putsning är proffsigt utformad och polerad minutiöst av en mästares hand.

Den nya ”Mount Everest” är även tillgänglig som reservoarpenna, kulspetspenna och rollerballpenna. Specialutgåvan har skapats av Pelikan och följer de traditionella vis med inbyggd kvalitet som man kan finna i alla fina pennor sedan starten 1929. Målet för Pelikan fortsätter att vara ”perfektionistiska tekniken” och samtidigt ge en personlig touch till varje penna.

Serien „Mount Everest“ lanserades år 2008 och har en begränsad upplaga.

 

Se produktvideon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.