Specialutgåva "Polar Lights"

Polar Lights Reservoarpenna M640

 Polar Lights Reservoarpenna M640
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Mystiska ljus på natthimlen

När himlen på den norra och södra breddgraden är upplyst av mystiska ljust i overkliga nyanser, är det polarljuset som förtrollar den mörka vinternatten. Innan vetenskapen upptäckte att de strålande ljusen på natthimlen var solvinden, gissade man att det var budskap från gudarna med profetior som låg bakom naturfenomenet: vikingarna såg dem som ett tecken på en segerrik kamp, medan för personer under medeltiden, var polarljuset såväl som kometer, omen om hotande händelser i framtiden. Det naturliga fenomenet uppstår då elektriskt laddade partiklar från solen träffar jordens atmosfär och styrs mot polerna av magnetfältet på jorden. I de nordliga breddgraderna kallas polarljuset för norrsken eller Aurora Borealis. På det södra halvklotet är fenomenet känt som sydsken eller Aurora Australis.

Specialutgåvan “Polar Lights” är tillverkad av de bästa materialen. Tyngden ligger på pennkroppen skapad i metall med dess komplexa, flerfärgade lack, de silverfärgade delarna består av en platina legering. Den flyter in i de djupa svarta och dyrbara kådan/harts komponenterna i främre delen av pennans handtag. Den 18 karats guld spetsen med rodium puts är proffsigt skapade, polerad och flitigt formad av en mästares hand.

Specialutgåvan finns som reservoarpenna, kulspetspenna och rollerballpenna, alla skapade och tillverkade av Pelikan, ett företag som erbjuder högkvalitativa skrivredskap och pennor, tradition sedan 1929. Vårt mål är inte bara att fullända den nyaste designtekniken utan också att fånga, ingjuta och utstråla en personlighet i varje penna.

Serien „Polar Lights“ lanserades år 2008 och har en begränsad upplaga.

 

Se produktvideon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.